Hlavní obsah

Běžecký závod rozsvítil střed Ostravy a pomohl dobré věci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 14 hodin se Masarykovo náměstí v sobotu 16. dubna opět zaplnilo lidmi. Ti v různých barevných sportovních úborech byli připraveni postupně zdolat běh Night Run na 10 km a AVON běh na 5 km. Pořadatelé celoročního cyklu Night Run zvolili zážitkovou noční trasu okolo řeky Ostravice.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 16.4.2016. NIGHT RUN 2016 , Masarykovo náměstí.

Článek

3. ročník zážitkového běhu NIGHT RUN 2016 OSTRAVA se vydařil nadmíru dobře. Účast běžců na čas v AVON běhu na 5 km a Night Run běhu na 10 km přesáhl číslo 1400. Připočteme-li sportovce na dětských bězích RWE Kids Cup a BOSCH Family RUN a doprovod, dosáhla účast přes 2000 lidí.

Po dětských bězích byl v 19 hodin odstartován neměřený běh na 2 km BOSCH Family Run, kde společně běželi rodiče s dětmi.

Těsně před 20. hodinou se okolo pódia srotilo více než 600 aktivních sportovců, aby absolvovali AVON běh na 5 km s charitativním nádechem. Ze startovného každého registrovaného jednotlivce věnovala firma AVON 100 Kč na výzkum rakoviny prsu.

AVON běh odstartovala Sylva Sládečková, zastupující vedoucí odboru školství a sportu Magistrátu města Ostravy, a výstřelem z pistole poslala na trať i starostku městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petru Bernfeldovou.

Výsledky AVON běhu na 5 km:

Ženy: 1. Švabíková Lenka, CEP pro team - 19:40, 2. Lazarová Veronika - 21:51, 3. Šmídová Kateřina, Colliery cros Ostrava - 23:01.

Muži: 1. Dočkal Michal - 18:40, 2. Vlček Michal, Los Amateros MTB - 18:43, 3. Flaša David, Ostrava - 19:17.

„Běhám především závody v běhu do schodů. Naposledy jsem absolvovala závod v Dubaji, který se mi podařil, protože jsem překonala svůj osobní rekord. I tady jsem běžela dobře, vzhledem k tomu, že jsem se včera vrátila ze soustředění,” svěřila se vítězka běhu na 5 km Lenka Švabíková.

Hodiny na Ostravském muzeu odbily 21. hodinu, teplota dosahovala  téměř 20 stupňů a po společném rozcvičení se na startu shromáždilo více než 700 závodníků připravených odběhnout dvě pěti kilometrová kola vedoucí Komenského sadem a po břehu řeky Ostravice.

Tam museli závodníci překonávat stoupání do schodů. Po prvním kole vítali na náměstí běžce bubeníci, kteří již trochu unaveným srovnaly rytmus kroku, a poslali je do druhého kola. Za necelých 37 minut  se v cíli objevil první závodník.

Výsledky NIGHT RUN běhu na 10 km:

Ženy: 1. Juřicová  Alena, AK SSK Vítkovice - 41:29, 2. Prokešová Ivana - 43:34, 3. Zbořilová Ivana, BK SAK Karviná - 43:55.

Muži: 1. Ryška Vít, VSK Univerzita Brno - 36:32, 2. Mayer Matthew, Ostrava - 37:38, 3. Kufa Daniel 38:00.

Po doběhu všech závodníků pořadatelé vyhlásili výsledky a nejlepší odměnili cenami. Náměstí ještě chvíli žilo gratulacemi, svěřováním jeden druhému, jaké to na trati byl, a plány, co budou dělat příště. Postupně vše utichlo. Jen pořadatelé již musí myslet na další kolo běhu NIGHT RUN 2016, které se poběží 23. dubna v Hradci Králové.

„S dnešním závodem jsem spokojen. Je to třetí ročník a přihlašuje se stále více lidi. Konečně nám vyšlo počasí. V předchozích dvou ročnících bylo tady v Ostravě tak okolo 2 - 3 stupňů a dnes téměř dvacet. Nadmíru úspěšná byla i účast. Prostě, jsem spokojen!” uzavřel akci Tomáš Pavel, ředitel závodu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám