Hlavní obsah

Běžci se na trať Nymburského půlmaratonu vydají již pošesté

Novinky, Diana Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 22. dubna odstartuje přesně v 10:00 hodin v Nymburce pod hradbami šestý ročník Nymburského půlmaratonu a čtvrtky.

Foto: Diana Váňová
Článek

Tento běžecký závod se těší stále většího zájmu lidí, kteří přijíždějí z celé republiky, dokonce i ze zahraničí. Letos organizátoři počítají se šesti sty účastníky.

Velké starosti jim však do poslední chvíle dělala plánovaná oprava cyklostezky na úseku Veslák - Sánská strouha. Ta ale byla nakonec odložena až na konec dubna.

Závod je oblíben pro příjemnou atmosféru a krásné zázemí, ale i trasu celého závodu. Běžci si pochvalují rovinatou trať a jako zajímavé zpestření považují schody na mosty, po kterých se překonává řeka Labe.

Závod je měřen profesionální časomírou prostřednictvím čipů přilepených na startovním čísle. Celý závod je doprovázen zkušeným sportovním komentátorem Martinem Nedbalem, který předává aktuální informace z trati. Tento rok jsou připravované také aktivity pro děti, ale i dospělé, kteří si zde mohou krátit čas, než do cíle doběhnou všichni závodníci.

Registrace probíhá on-line na stránkách www.nymburskypulmaraton.cz nebo na místě za zvýšenou cenu. Vyhlašovány jsou také tři nejlepší týmy. Ty se mohou přihlašovat přímo na místě v den závodu. Ten, kdo se už přihlásil, musí dorazit na prezenci závodníků mezi 8:00 a 9:30. Vyhlášení výsledků bude přibližně ve 12:30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám