Hlavní obsah

Běžci podpoří přerovské dárce krve

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělat něco pro své zdraví a zároveň podpořit zdraví jiných mohou v polovině června již podruhé všichni zájemci a sportovní nadšenci.

Foto: archiv AGEL

Výtěžek z běhu bude využit na zajištění drobných dárků pro dobrovolné dárce krve.

Článek

Sportovní klub Žeravice pořádá letos již druhý ročník běžeckého závodu pro širokou veřejnost, jehož výtěžek tentokrát poputuje na podporu dárců krve Hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Přerov.

„Krev je nepostradatelnou surovinou v medicíně a denně zachraňuje životy. Bohužel dárců krve je neustále nedostatek. Starší odcházejí a mladých nepřibývá. Jsme proto rádi za jakoukoliv podporu dárcovství, ať už jde o drobné dárky pro naše dárce, nebo propagaci myšlenky darování krve. Akce jako je tato, kde se spojují obě roviny, pak vítáme dvojnásob,“ informoval primář hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Přerov MUDr. Štefan Repovský.

Výtěžek z běhu bude využit na zajištění drobných dárků pro dobrovolné dárce krve. Benefiční akce s názvem Běh pro zdraví – krev pro život proběhne v pátek 15. června a zváni jsou na ni zájemci všech výkoností i věkových kategorií.

Registrace k běhu je možná až do 12. června na adrese www.sk-zeravice.cz. Diváci mohou na akci přicházet i bez předchozí registrace.

Reklama

Výběr článků

Načítám