Hlavní obsah

Beskydy pro opravdové požitkáře

Novinky, Monika Konvičná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte k těm, kdo vyhledávají dobrodružství, pohyb, adrenalin? Baví vás fotit krásné výhledy a zkoušet nové aktivity? Přesně takové fantastické momenty zažijete na výpravách s návštěvnickou kartou. Poznejte beskydská NEJ v zážitkovém podání s Beskydy Card.

Foto: Monika Konvičná
Článek

Chytré řešení pro turisty umožňuje návštěvníkům Beskyd vybrat si z pestré nabídky aktivit a zároveň využít více než 100 fantastických výhod. Kartu můžete získat zcela zdarma při ubytování v některém ze 42 partnerských ubytovacích zařízení v Beskydech. Beskydy Card platí v průběhu 12 měsíců od pořízení.

Adrenalinové lahůdky pro neposedné turisty

Pojďte si pročistit hlavu a nastartovat se na pořádný odvaz! Beskydy a aktivní pohyb dávají dohromady fantastické zážitky. Napadlo vás někdy zkusit třeba paragliding? Není nic krásnějšího, než se vznášet s větrem ve vlasech nad horskými vrcholy a údolími. Žádný strach, je tu pro vás Beskydská škola létání a její zkušení instruktoři vás naučí vše, co je potřeba.

Přírodní parky plné zábavy

Vezměte svou rodinu na jedinečný výlet, kde můžete být na čerstvém horském vzduchu, vyzkoušet něco nového a zároveň rozvíjet své dovednosti. Dobrodružné aktivity milují nejen děti, ale i dospělí. Lanový park Opičárna poblíž penzionu Sluníčko nabízí dvě trasy lanových překážek pro začátečníky i pokročilé. Pět tras, od dětské až po nejtěžší adrenalinovou můžete vyzkoušet v horském lanovém parku Tarzanie v Trojanovicích. Kromě toho tu mají úžasné skákací trampolíny, na kterých se vyřádí všichni.

Pokud jsme vás naladili na adrenalinové zážitky a jste zkušenými cyklisty, je tu pro vás něco speciálního. Poznejte vzrušující sjezdy v horském terénu na jednosměrných stezkách, takzvaných trailech. Mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Trojanovicemi, v blízkosti skokanského areálu Jiřího Rašky, se nacházejí Beskydské traily. Tříkilometrový jednosměrný okruh, vedoucí zpod Velkého Javorníku, tvoří centrum turistické lokality Radegastovy Beskydy.

Dalším parádním místem pro horské sjezdy uprostřed divoké přírody jsou Single Trails Bílá. Výchozím místem je lanovka Zbojník, Ski areálu Bílá, která vás vyveze nahoru na hřeben. Pak už záleží na vás, kterou trasu si vyberete, sjezdy jsou zdarma. 

To ale není všechno, na Bílé se dá zažít mnohem více. Vyzkoušejte například túry na horských kolech nebo vyjížďky na silničních kolech s průvodcem, které poskytuje Sun Outdoor. Dále se můžete s dětmi zúčastnit cykloakademie nebo family tour.

Doslova rájem pro všechny malé návštěvníky se stal Dětský letní a lanový park na Bílé, který je držitelem Ceny cestovního ruchu v Beskydech za rok 2014. Letní tubing, trampolínové centrum, vodní svět, šlapací auta, aquazorbing nebo indiánská vesnice - to je jenom malý zlomek atrakcí, které nabízí největší dětský zábavní park v ČR. Pro vaše ratolesti mají připravené také skvělé animační programy. Kromě toho se můžete podívat, jak žijí divoká zvířata v oboře nebo objevovat Pašeráckou stezku.

Reklama

Výběr článků

Načítám