Hlavní obsah

Beskydské Veseléto ve Frýdku-Místku zakončí Frýdecké historické slavnosti

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec prázdnin ve Frýdku-Místku patří již tradičně Frýdeckým historickým slavnostem. Park Pod Zámkem obsadí o víkendu rytíři na koních, žoldnéři, kejklíři, fakíři, komedianti i tanečníci.

Foto: Petr Pavelka

Frýdecké historické slavnosti jsou tradičně zahajovány na frýdeckém Zámeckém náměstí

Článek

O odvaze a chrabrých činech našich předků budou za světel loučí a měsíce vyprávět ve svých představeních už v sobotu večer. V neděli od 10 do 18 hodin bude program pokračovat. Vstup je zdarma.  

V sobotu se rytíři, šermíři, ale i kejklíři a tanečníci usadí v Parku Pod zámkem, kde budou od 20 hodin předvádět své kousky. Okolo 20:20 hodin se začnou šikovat do slavnostního průvodu, aby se krátce na to s hořícími loučemi a za hřmotu bubnů vydali na frýdecké Zámecké náměstí, kde výstřely z hákovnic a píšťal slavnostně zahájí Frýdecké historické slavnosti. Následně se přesunou zpět do parku, kde návštěvníkům předvedou rytířský turnaj a ohňovou show.

Neděle bude patřit historickému jarmarku se spoustou dobrot a zajímavých věciček, ale také šermířským soubojům, středověkým tancům, divadlu a kejklování. Své umění předvedou i fakíři a chybět nebudou ani sokolníci. Na děti bude čekat i středověký kolotoč a připraveny budou také rytířské hry a soutěže pro dospělé. Po oba dva dny (v sobotu od cca 19 hodin) bude zajištěno bohaté občerstvení a k dispozici budou také stylové velkoplošné stany.

Frýdecké slavnosti pořádá Statutární město Frýdek-Místek ve spolupráci se Společností pro zachování kulturního dědictví historie a romantiky a agenturou Gryff.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám