Hlavní obsah

Berounský advent 2014: hokejová exhibice i vystoupení pěveckých sborů

Novinky, Alena Šustrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berounský advent bude opět velmi pestrý. Návštěvníky čeká nejen bruslení na umělém kluzišti, ale také spousta dalších kulturních i sportovních programů – hokejové a krasobruslařské exhibice, vystoupení školáků, pěveckých sborů a kapel. Advent bude zahájen na Husově náměstí 30. listopadu.

Foto: MKC Beroun

Oficiální banner k Berounskému adventu.

Článek

Zahájení oslav

Rozsvícení vánočního stromu a s ním spojený vánoční koncert je každoročně jednou z nejočekávanějších akcí v Berouně. Letos o první adventní neděli vystoupí od 16 hodin historicko-folklorní soubor s třicetiletou tradicí Musica Bohemica.

Ještě před začátkem koncertu, už v 15.30, můžete na náměstí potkat anděly na chůdách, kteří vám možná splní i nějaká ta přání, přestože nebudou opravdoví – to jen Divadlo Kvelb přiveze do Berouna představení Jak andělé zdobili a zlobili.

Během slavnostního podvečera bude představena nová planetka nazvaná Berounurbi, pokřtěna bude nová socha do dřevěného betléma. A možná bude i ohňostroj a... Přijďte a uvidíte sami!

Mikulášská show 5. prosince

Oproti loňskému roku začne tento program spojený s otevřením kluziště už v 10 hodin dopoledne. Do 13 hodin čeká na děti představení TJ Kraso Beroun a množství her i soutěží.

Na kluziště bez bruslí?

V Berouně to možné je! Bruslit na náměstí se bude na ploše 14 x 14 metrů až do 4. ledna. Do 19. prosince bude od 10 do 15 hodin kluziště vyhrazeno školám, veřejnost může plochu využít od 16 do 20 hodin.

O Štědrém dni se bude bruslit od 10 do 15 hodin, na Nový rok od 12 do 20 hodin.  K zapůjčení bude několik párů bruslí pro děti i dospělé, brusle si bude možné za mírný poplatek nabrousit.

Módní přehlídka a spousta muziky

Berounská výtvarnice Dobromila Matoušková představí své neotřelé modely v neděli 14. prosince od 14 hodin. Následovat bude od 16 hodin koncert energií překypující kapely Bezefšeho, hrající swing, funky, šanson i šraml.

Koncertům jsou vyhrazeny i další dvě neděle: 7. prosince uslyšíte folkovou kapelu Devítka, jejíž hlavní protagonisty Honzu a Jindřišku Brožovy znají posluchači z působení ve skupině Žalman & spol., poslední adventní neděli vystoupí Stráníci. V sobotu 20. prosince dopoledne obveselí staropražskými písničkami v Berouně velmi populární poberounská kapela Třehusk.

Česko zpívá koledy

Stejně jako v loňském roce se Beroun 10. prosince v 18 hodin připojí k akci Česko zpívá koledy. Povinné, v celé zemi zpívané, budou tyto: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel a Pásli ovce Valaši. Po loňském výrazném úspěchu bude zpívání zakončeno vánoční písničkou Vánoce, Vánoce přicházejí.  

Pestrý program je připraven na každý den od 5. do 21. prosince

Na své si přijdou při exhibicích Berounských medvědů a Berounských Lvic zejména sportovci. I pro nesportovce budou určena vystoupení členů TJ Kraso Beroun, zejména muzikál na ledě Letem světem v sobotu 20. prosince dopoledne. Chybět nebude adventní čtení, povídání myslivců, vystoupení berounských sborů (Slavoš, Bonbon) či Žesťového kvinteta. 

Vánoční trhy

Stánky s vánočním zbožím i občerstvením najdete v horní části Husova náměstí od soboty 6. prosince.

Další informace na www.mesto-beroun.cz a www.mkcberoun.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám