Hlavní obsah

Beřkovické jaro 2018 nabídlo koncerty, divadelní představení, výstavy, terapie a přednášky

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Další z populárních kulturně vzdělávacích festivalů proběhl v Multicentru Psychiatrické nemocnice Horní Beřkovice. Beřkovické jaro 2018 nabídlo pacientům nemocnice i veřejnosti pestrou paletu koncertů, divadel, výstav, terapií a přednášek.

Foto: Dagmar Vačiljová Stehlíková

Sebastian

Článek

První dva aprílové týdny v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice patřily již tradičně festivalu Beřkovické jaro.

Ten je díky své rozmanitosti určen širokému okruhu příjemců. Klade si za cíl destigmatizovat psychiatrickou péči, ukázat její důležitost a přesvědčit společnost k větší toleranci a porozumění.

Všechny aktivity festivalu jsou primárně věnovány pacientům nemocnice, sekundárně pak školám a veřejnosti.

Letošní ročník nabídl například cestopisnou přednášku o Srí Lance, výstavu šperků a bižuterie nebo koncert ZUŠ Roudnice nad Labem s názvem Hold violoncellu. Další dětský koncert připravila ZŠ Budyně nad Ohří a k vidění bylo také pět českých i zahraničních filmů dle výběru pacientů. Se svojí verzí pohádky o Popelce přišli pacienti nemocnice, kteří si ji nacvičili v rámci dramaterapie.

Největší návštěvnost měly samozřejmě večerní koncerty, kdy se na pódiu Multicentra představili Pavel Dobeš, Eva Pilarová, Mamma Mia a již potřetí vyprodaný Sebastian.

Velmi úspěšný festival bylo možné uspořádat také díky partnerům. Organizátoři děkují statutárním městům Teplice a Kladno, městu Česká Lípa, obcím Horní Beřkovice, Dušníky, Mšené lázně a Cítov. Dále děkují společnostem Spolchemie, SČVK, Severočeské doly, Martin Růzha a všem ostatním, kteří se na festivalu podíleli.

Reklama

Výběr článků

Načítám