Hlavní obsah

Benešovská naučná stezka S medem za medvědem novinkou turistické sezóny

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětská naučná stezka je jednou z novinek, kterou připravilo město Benešov návštěvníkům pro tuto turistickou sezónu. Slavnostní zahájení benešovské naučné stezky nazvané S medem za medvědem se koná v sobotu 8. června, provázet ji bude bohatý kulturní program na zámku Konopiště.

Foto: zámek Konopiště
Článek

Naučná stezka spojuje město Benešov a jeho nejkrásnější památky se zámkem Konopiště.

Celou stezku si zájemci mohou projít během celého dne individuálně, nebo po cestě nasednout na městský turistický ekovláček. Stezka je doplněna kvízy a rébusy, z kterých se podle správných odpovědí v cíli dozvíte, kolik medu jste pro medvěda Jirku nasbírali.

Na Konopišti se seznámíte nejen s medvědem Jiřím, ale potkáte i jiná zvířátka - jako např. pávy v Růžové zahradě nebo daňky, jeleny a muflony v nové lesní obůrce naproti Staré myslivně.

Na konci cesty čeká poklad i na děti. Kde je ale ukrytý, se dovědí v herním plánu. Mapu s úkoly je k dostání v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí v Benešově.

V cíli na Konopišti bude v den zahájení připraven i doprovodný program určený právě dětem - hudebníci, sokolníci, kouzelník a nakonec krásná pohádka Z deníku kocourka Modroočka.

A protože se partnery tohoto dne staly také firmy Danone a Pinko, čeká na všechny děti v cíli zmrzlina a jogurt zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám