Hlavní obsah

Benefiční večer pomohl dětem z Dětského domova ze Sedloňova

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí benefiční večer Dětského domova ze Sedloňova, který se konal v Kulturním domě v Dobrušce, byl spojený se společenskou dražbou výrobků dětí z dětského domova a přátel tohoto domova.

Foto: Jana Melicharová

3.benefiční večer Dětského domova Sedloňov

Článek

Plný sál Kulturního domu v Dobrušce se v pátek večer stal svědkem nevšední události, přijel sem totiž sv. Martin a společně s ním děti z Dětského domova ze Sedloňova, které se staly svědky dražby svých výrobků a výrobků přátel jejich domova na 3. benefičním večeru.

Vydražené peníze totiž mají sloužit hlavně jim v jejich dalším vzdělávání a rozvoji. Mají například podpořit cvičné bydlení, které má domov v Hradci Králové a kde bydlí tři studentky. Pak jim májí zajistit různé aktivity a vzdělávací kurzy nebo specializovanou lékařskou péči, kterou některé děti potřebují.

V úvodním slově, kterým ředitel dětského domova František Veverka přivítal zaplněný sál, trochu s nadsázkou řekl: „Benefice je jako rande, přichází něco nového, neznámého, vzrušujícího, co přináší radost, nebo zklamání.” Pak už vážně pokračoval: „Dnešní benefice je pomáhání všem, kteří neměli ten nejlepší osud… dětem z Dětského domova ze Sedloňova.”

Ve svých slovech ještě poděkoval městu Dobruška, které poskytlo zdarma sál Kulturního domu a ještě přidalo dětem částku 5000 korun. Dále pak všem účinkujícím, kteří celý večer vystupovali bez nároku na honorář.

Pak už se rozběhl nejen kulturní program, který roztančil celý sál, ale hlavně společenská dražba vystavených výrobků. Každý výrobek měl určenou základní cenu, za kterou ho mohl dražitel vydražit. Pokud se o něj zajímal někdo další, musel na jeho ceně přihodit částku o 10 korun vyšší. A věřte, cena některých výrobků se za večer vyšplhala na neuvěřitelné částky.

Příjemnou atmosféru celého večera navodila již v úvodu skupina ERRORI, po ní pak kapela PEL MEL a děti ze ZUŠ z Dobrušky, které svým kamarádům během večera předvedly, co ne naučily.

V závěru společenské dražby ještě jednou na jeviště vystoupil spokojený ředitel DD Sedloňov František Veverka, aby všem zúčastněným nejen poděkoval za to, že přišli, ale hlavně za to, že přispěli těm, kteří neměli v životě tolik štěstí. „Praha, Paříž, Londýn a Dobruška, to jsou města, kde vím, že probíhají benefiční večery. O jiných už nevím… Dobruško, děkuji!“

A výsledek 3. benefičního večera? Ten přinesl dětem z Dětského domova ze Sedloňova v Orlických horách částku téměř 45 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám