Hlavní obsah

Benefiční koncert Uherskohradišťské nemocnice nadchl návštěvníky a vynesl 100 tisíc korun

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. prosince se v kostele sv. Františka Xaverského na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti uskutečnil adventní benefiční koncert Uherskohradišťské nemocnice. Jan Přeučil, Cimbálová muzika Cifra a pěvecký sbor VIVA LA MUSICA přilákali stovky návštěvníků, kteří podpořili projekt Rok srdce.

Foto: Irena Bucharová
Článek

Na koncertě zazněly adventní písně v podání Cimbálové muziky Cifra v čele s primášem Petrem Číhalem, písně zazpívali také studenti Gymnázia Uherské Hradiště - pěvecký sbor VIVA LA MUSICA - v čele s Jakubem Tomalou.

Koncertem provázel mistr slova Jan Přeučil, který mimo jiné zarecitoval Legendu o hvězdě a Romanci štědrovečerní Jana Nerudy.

Dobrovolným vstupným přispěli návštěvníci 28 tisíc korun, Nadační fond VIAIVA předal na místě zástupcům nemocnice symbolický šek na 50 tisíc korun, dalšími penězi přispěli drobní sponzoři.

Celkem se tak povedlo vybrat rovných 100 tisíc korun, které poputují na celoroční projekt Uherskohradišťské nemocnice Rok srdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám