Hlavní obsah

Benefiční koncert Křídla motýlí podpoří čeští i slovenští umělci

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník benefičního koncertu Křídla motýlí proběhne v sobotu 3. září na návsi v Dolních Dunajovicích. Výtěžek je určen pro charitativní organizaci Debra ČR, která pomáhá pacientům s nemocí motýlích křídel a sídlí při Kožním oddělení Pediatrické kliniky Fakultní nemocnice v Brně.

Foto: archiv Martin France

Martin France a Marcela Laiferová.

Článek

„Už před třemi roky jsme se snažili s naší agenturou Martin Production zrealizovat na jižní Moravě tento charitativní koncert a setkání v malebných Dolních Dunajovicích, ale jelikož se nesehnal dostatek financí od sponzorů, byli jsme nuceni celou benefici přeložit na rok 2014, a tak pevně doufáme, že se nám se všemi, co akci pomáhají, podaří zdárně »vykopnout« i potřetí tento charitativní den Křídla motýlí v Dolních Dunajovicích. Hlavním partnerem tohoto setkání se stal Jihomoravský kraj v čele s jeho hejtmanem Michalem Haškem, který už dal akci potřetí »zelenou«, byť tehdy ještě pod názvem Srdce srdci. Název jsme po úvahách změnili záměrně na Křídla motýlí, neboť samozřejmě více koresponduje s problematikou charitativní organizace Debra ČR, která pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel,“ uvedl producent Martin France.

A kdo tedy na benefičním koncertu Křídla motýlí, jehož začátek je stanoven na 18 hodin, vystoupí? Budou to nejen čeští umělci jako Vladimír Hron,Pavel Callta, Tomáš Savka, Martin France, Radim Schwab, Pavel Houfek a další, ale přijedou i dvě populární zpěvačky ze Slovenska Marcela Laiferová a Sisa Sklovská.

„Bohužel nám letos už nezazpívá Olga Joklová, ohromná propagátorka této zákeřné nemoci, neboť této nemoci vloni podlehla. Jako vzpomínku na Olgu bude v rámci benefice zazpívaný song právě pro ni,“ dodal Martin France.

Třetí ročník benefičního koncertu Křídla motýlí v Dolních Dunajovicích proběhne pod záštitou ministra obrany Martina Stropnického, hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška, primátora statutárního města Brno Petra Vokřála a starosty města Dolní Dunajovice Josefa Hasníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám