Hlavní obsah

Benefice pro Salesiánské středisko mládeže v Praze-Kobylisích se staly tradicí

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benefiční koncerty jsou neodmyslitelnou součástí života Salesiánského střediska mládeže v Praze-Kobylisích. Od roku 2009 se již staly tradicí, která zve příznivce kvalitní hudby k podpoře práce Salesiánského střediska.

Foto: Archív kvarteta

Smyčcové kvarteto Českých filharmoniků

Článek

V roce 2014 v Salesiánském divadle přivítali celou řadu kvalitních hudebníků. Již po několikáté tu vystoupili muzikanti rodiny Špačkovy (Josef Špaček starší, Josef Špaček mladší – členové České filharmonie, Petr Špaček), Prague Cello Quartet, Czech Philharmonic Jazz Band a v prosinci 2014 také náš nejznámější houslista Václav Hudeček.

Velký dík patří všem těmto umělcům, díky jejichž podpoře tu mohou realizovat i nadále programy pro děti, mládež, rodiny. Práce střediska směřuje především k těm, kteří jsou sociálně, hmotně, kulturně či jinak znevýhodněni.

Nový rok 2015 otevřou další dvě benefice, které se budou konat v lednu a únoru. Na první z nich vystoupí celá Špačkova rodina a moderování se ujme moderátor České televize Pavel Anděl.

Další koncert se připravuje na úterý 24. února 2015 v 19.00 hodin v Salesiánském divadle (Kobyliské náměstí 640/11, Praha 8 – Kobylisy) a vystoupí na něm již po třetí Smyčcové kvarteto českých filharmoniků (Josef Špaček jun. – housle, Milan Vavřínek – housle, Jan Šimon – viola, Josef Špaček sen. – violoncello).

Program obsahuje slavné melodie od známých skladatelů - J. S. Bacha, W. A. Mozarta, F. Schuberta, R. Schumanna, J. Brahmse, A. Dvořáka, P. I. Čajkovského, C. Debussyho, F. Chopina, J. Offenbacha, E. F. Kreislera

a dalších.

Kvarteto již tradičně hraje benefici pro středisko pár dní před odletem do Japonska. Je to vlastně taková předpremiéra skladeb, na které se japonské obecenstvo těší a které si příznivci klasické hudby v Japonsku vybrali z rozmanitého repertoáru smyčcového kvarteta. Posluchači benefice tak mají jedinečnou příležitost si skladby poslechnout také.

Dále Salesiánské středisko mládeže plánuje na pondělí 13. dubna od 19.00 hodin vystoupení čtyř výjimečných cellistů – Prague Cello Quartet.

Vstupenky na únorovou benefici je možné zakoupit na vrátnici Salesiánského centra (Kobyliské nám. 640/11, Praha 8 - Kobylisy) každý všední den od 9.00 – 20.00 hod. (od 12.00 – 12.30 je polední pauza na oběd). Cena jedné vstupenky na Smyčcové kvarteto českých filharmoniků je 200 Kč. Informace na tel: 283029311.

V Salesiánském středisku prožijete nejen nevšední zážitek s výjimečnými lidmi, hudebníky, ale zároveň podpoříte činnost Salesiánského střediska mládeže, které ročně navštíví až 1200 dětí a mladých lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám