Hlavní obsah

Během Cisterciáckých nocí se v konventu plaského kláštera zabydlí zvířátka

Novinky, Sylvie Kročáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 13. a 14. září se budou v klášteře v Plasích konat letošní poslední noční hrané prohlídky. Ve dvou večerech tak prožijete společně s herci sedm příběhů, ve kterých budou hlavními postavami zejména členové zvířecího světa.

Foto: Sylvie Kročáková

Během nočních prohlídek v plaském klášteře nemohou samozřejmě chybět svíčky.

Článek

Pokud vás nebo vaše děti vždy zajímalo, proč má svatý Vít za jeden ze svých atributů kohouta, proč je sv. Bernard často obklopen včelami nebo jaké trable s červotočem mohl zažívat Matyáš Bernard Braun při tvorbě svých dřevěných soch, nenechte si ujít prohlídky, kterými se klášter Plasy bude loučit s létem.

Ve společnosti herců z divadelního souboru Tyl z Čisté u Rakovníka tak prožijete příběhy postav i zvířátek, které se více či méně dotýkají plaského kláštera a cisterciáckého řádu. Mnohdy zjistíte, že i drobný tvor, jakým je včela nebo červotoč, může výrazně ovlivnit dějiny.

Prohlídky budou vycházet po oba dva večery, tedy v pátek 13. a v sobotu 14. září, vždy od 19 hodin až do půlnoci a to každou půlhodinu. Místa v prohlídkách by si zájemci měli rezervovat na telefonním čísle 373 322 174, protože zájem bývá již tradičně veliký.

Reklama

Výběr článků

Načítám