Hlavní obsah

Baví mě být týmovým hráčem v nejlepší kapele mého vesmíru, říká zpěvačka Tereza Černochová

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když je Tereza Černochová téměř rok součástí kapely Monkey Business, občas si odskočí i do jiných projektů. Pocit absolutního štěstí ale zažívá právě s touto dnes již kultovní skupinou, proto se tak moc těší na poslední letošní koncerty, které proběhnou v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: archiv Tereza Černochová

Zpěvačka Tereza Černochová.

Článek

Jak byste zhodnotila letošní rok, co se vaší práce týče?

Pocit maximálního štěstí... Tak bych to asi hodnotila. A doufám, že v tom dalším roce to půjde ještě dál. První rok s Monkey Business coby člen kapely byl pro mě božský. Jsem i ráda, že jsem na jaře dotáhla podle svých představ do koncertní podoby svůj sólový projev. Bylo to krásné symbolické rozloučení s minulým obdobím. Teď je období být týmovým hráčem v nejlepší kapele mého vesmíru. A tou je pro mě Monkey Business.

Jak velký prostor máte na koncertech skupiny Monkey Business?

Cítím se být na správném místě. Víte, my se známe už čtrnáct let. Mezitím jsem byla častým hostem na jejich koncertech. Stali se z nás velcí kámoši, řekla bych i životní. Takže s některými trávím i volný čas, hory a letní dovolené. To všechno bylo velkou výhodou pro jejich rozhodování, zda po odchodu Tonyi Graves budou mezi sebe chtít nový ženský element. Ten element, který mají prověřený a který nijak extra neprudí. (smích) U nikoho z nich jsem neorodovala za to, abych byla jejich součástí. Prostě to tak nějak vyplynulo samo. Každého z nich si velice vážím. Dostávám na jevišti víc a víc prostoru, protože je asi moje energie tak nějak baví. Je mi v jejich přítomnosti dobře a troufám si tvrdit, že je to vzájemné.

Repertoár píše Roman Holý?

Ano. Roman je bezednou studnicí groovů, nálad, riffů, slok a refrénů. Je z nás pro kapelu nejvíc pracovitý. K tomu má ohromný přehled o hudbě, neznám nikoho takového. Má velkou představivost, vkus a cit. Tato mozaika mu dohromady dává ten výsledný „šlap“, kterým ostatní uhrane. Akorát začínáme točit novou desku Monkey Business. Hudby od Romana je spousty, ale podstatnou součástí je samozřejmě i text. A s tím se trochu pereme. I když zpíváme v angličtině. Tahle kapela si velice zakládá na významech textů, na jejich splavnosti a zároveň neotřelosti slov. Takže to není jen tak. Náš textař Vráťa Šlapák sedí už několik měsíců v horkém křesle a píše. (smích)

Zatím máte na kontě dvě sólová alba. Pokud byste měla šanci natočit další, jaké by bylo?

No, já vlastně už na něčem pracuji. A tentokrát opravdu sama. Konečně mám svoje domácí studio a denně, když je moje dcera ve školce, se tomu věnuji. Můžu jen prozradit, že to bude pod hlavičkou Monkey Business. A víc už neřeknu, nechte se překvapit.

Co vás ještě čeká do konce letošního roku?

Moc ráda bych všechny pozvala na tři koncerty Monkey Business do Lucerna Music Baru, 12., 13. a 14. prosince. Tam se vydáme ze svých posledních sil a energií a budeme se těšit na Vánoce, období naprostého materiálního šílenství a obžerství. (smích)

Reklama

Výběr článků

Načítám