Hlavní obsah

Basketbal Olomouc má nakročeno do boje o stupně vítězů 1. ligy

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté Olomouce jsou jen krůček od vysněného „final four“. V prvním utkání play off přehráli díky koncentrovanému výkonu celek USK Praha „B“ rozdílem sedmnácti bodů a vyhlídky směrem k závěrečnému turnaji 1. ligy jsou více než nadějné.

Foto: Archiv Basketbal Olomouc

Basketbal Olomouc

Článek

Vedení Basketbalu Olomouc v čele s Michalem Pekárkem si na letošní sezonu stanovilo jasný cíl: postup do play off. V tomto má klub splněno a po prvním zápase play off na palubovce USK Praha „B“ je velká šance zúčastnit se dokonce závěrečného turnaje nejlepších čtyř celků (z dvaceti) první ligy.

Kdyby někdo řekl kouči Paunovičovi před zápasem, že si z Prahy odveze takto slušný náskok, asi by nevěřil. „Po skončení základní části soutěže jsme měsíc herně stáli. Měl jsem trochu obavy, že to nabourá koncentraci hráčů a herní rytmus. V tomto nám určitě pomohlo přípravné dvojutkání s Opavou. Naopak pozitivní bylo, že jsme již 14 dní znali svého soupeře. Hráči USK Praha „B“ postoupili na úkor Zlína a my měli prostor se na ně dobře takticky připravit,“ sdělil kouč Basketbalu Olomouc.

Svěřenci Vlada Paunoviče vstoupili do utkání na palubovce Pražanů s ostychem a po minutě hry rychle prohrávali 5:0. Vzápětí se ale hráči dostali do herního rytmu a minutu před koncem již vedli o pět bodů 12:17. První desetiminutovka skončila plichtou 17:17. V 6. minutě druhé čtvrtiny se Hanáci po trestném hodu Andrese ujali vedení a to si drželi až do závěrečného hvizdu. Utkání skončilo 64:81. Nejlepším střelcem utkání se stal s 27 body Jakub Sedlák, 15 bodů přidal zkušený Scripcaru a 11 olomoucká naděje Jurka.

„Jsem spokojen s výkonem. Dostat na palubovce tak těžkého soupeře 64 bodů svědčí o dobré obraně. Splnili jsme, co jsme chtěli. Důležité bylo, že do zápasu mohli zasáhnout všichni naši zkušení hráči včetně dříve zraněné Petra Andrese. Diváci se již mohou těšit na odvetu. Ta se odehraje 29. dubna od 19:00 v Čajkaréně,“ dodal Paunovič.

Na poslední zápas sezóny na domácí palubovce je opět připraven bohatý doprovodný program a bude snaha vytvořit podobně bouřlivou atmosféru, jako při utkání 4. března se Sokolem Pražským. V tom byl překonán rekord v návštěvnosti.   

Po prvních zápasech play off mají do poslední fáze soutěže s Hanáky nakročeno lépe Královští sokoli, Slavoj Litoměřice a BK Opava „B“. Právě s těmito celky by mohli Hanáci poměřit síly v závěrečném turnaji o stupně vítězů 1. ligy. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám