Hlavní obsah

Basketbal Olomouc čeká tříkrálové derby s neporaženým Zlínem

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 6. ledna se po vánoční pauze opět předvedou na domácí palubovce basketbalisté Olomouce. Tentokrát je čeká tvrdý soupeř ze Zlína, který ve všech dvanácti utkáních doposud nepoznal hořkost porážky. Zda se podaří získat cenný skalp soupeře, se mohou diváci přijít podívat v 19:00 do Čajkarény.

Foto: Monika Czabeová

Basketbal Olomouc

Článek

Dvě třetiny základní části 1. ligy je za námi. S bilancí šesti výher a šesti porážek se nachází Basketbal Olomouc uprostřed tabulky. Jaké jsou ambice týmu? A jak hodnotí dosavadní průběh kouč Michal Pekárek?  

„V současné době jsme na 5. místě, které nám aktuálně zajišťuje hrát v dalším průběhu soutěže ve skupině o 4. - 6. místo a následně bychom hráli předkolo play-off a při úspěchu také samotné play off. Uděláme maximum pro udržení pozice, na které se v současnosti nacházíme. Je před námi ještě šest zápasů, z toho máme tři na domácí palubovce s prvními třemi družstvy tabulky, takže nás nečeká nic jednoduchého. Každý je ale porazitelný a to platí i o Zlínu. Věřím, že to utkání bude pro naše hráče výzvou a půjdou do utkání se zdravou motivací a odpovědným přístupem. Tvrdě jsme trénovali také mezi svátky a doufám, že jsme se připravili kvalitně,” uvedl Michal Pekárek

A jak je s dosavadním průběhem první ligy spokojen? Jak zapadli to týmu noví mladí hráči?  

„Se současným postavením v tabulce nejsme až tak spokojeni, ale je to odraz toho, že před sezónou došlo k citelným hráčským změnám a nevyhnula se nám také zranění. To především u Jakuba Sedláka a Radka Jurky. První jmenovaný nám citelně chybí pod košem, jeho zkušenosti a dobrá střela - vždyť dva roky po sobě patřil k absolutně nejlepším střelcům soutěže a byl jedním periodikem právem vyhodnocen jako třetí nejlepší sportovec Olomoucka. Pro tuto sezónu s Jakubem Sedlákem už nemůžeme počítat, ale informace o jeho zdravotním stavu jsou pozitivní a věříme v jeho návrat na palubovku. 

Nyní hrajeme převážně s mladými hráči, kteří přišli do Olomouce na začátku sezóny a potřebují čas, aby sbírali zkušenosti. Tým se stále sehrává a mnozí kluci si musí zvyknout na samotnou soutěž, kterou hrají letos poprvé. Přesto vidím pokrok a příslib do dalších roků. Zlepšení pozoruji například ve hře Víti Šmerdy a Filipa Tůmy,” uzavřel své hodnocení Pekárek. 

Celý organizační tým se těší na hojnou návštěvu a páteční utkání. Více informací lze nalézt na klubovém webu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám