Hlavní obsah

Bandu lupičů zadrželi policisté při vloupání do benzinky

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Vloupáni do benzinové čerpací stanice v Bystřičce na Vsetínsku v úterý 12. prosince v noci překazili policisté třem mužům a jedné ženě. Lupiči skončili na policejní služebně.

Foto: Celní správa ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Policejní komisař je ve středu obvinil z trestného činu krádež a poškození cizí věci. Povedené čtveřici hrozí u soudu až tříleté vězení,“ informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Čtyřčlenná skupina z Ostravy vyrazila v noci z pondělí na úterý do obce Bystřička k benzinové čerpací stanici. „U benzinky zastavili po druhé hodině ráno. V autě zůstala jediná žena a čekala, až se muži vrátí. Ti s příslušným nářadím přišli k budově benzinky a snažili se dostat dovnitř. Dveřmi to nešlo, ale okno přece jen vypáčili. Dva z nich vlezli do prodejny a chystali zboží. Do připraveného povlečení naházeli kartony a balíčky s cigaretami. Víc už ale nestihli. Další činnost jim překazili policisté. Povedenou čtveřici zadrželi a převezli na policejní služebnu,“ přiblížil podrobnosti vloupání policejní mluvčí.  

Policisté si ověřili, že muži ve věku od osmadvaceti do šestatřiceti let i s třicetiletou ženou pocházejí z Ostravy. „Lupiči měli připraveno k odvozu zboží za necelých třicet tisíc korun. Lup policisté vrátili provozovatelům čerpací stanice. Dobýváním do prodejny ale trojice způsobila mnohem vyšší škodu, která se vyšplhala k téměř padesáti tisícům korun,“ doplnil Vladislav Malcharczik.

Neúspěšní zloději teď budou čekat na výrok soudu, jak jejich počínání ohodnotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám