Hlavní obsah

Australsko-britský bluesrock zazní ve Vsetíně

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 28. března od 19 hodin vystoupí v malém sále DK Vsetín fenomenální australský blues-rockový kytarista, zpěvák, bubeník a hráč na foukací harmoniku v jedné osobě Gwyn Ashton, který získal celosvětově několik prestižních ocenění, jakými jsou KYTARISTA ROKU 2001 nebo ALBUM ROKU 2007.

Foto: Archiv Gwyn Ashton

Australský blues-rocker Gwyn Ashton

Článek

Gwyn Ashton se narodil ve Walesu, ale přestěhoval se do Adelaide v Austrálii, kde v 60. letech ve dvanácti vzal poprvé kytaru do ruky a od šestnácti už hrával v každém ošumělém baru, na různých festivalech a motocyklistických srazech.

V 80. letech se přestěhoval do Sydney, s vlastní kapelou dlouhá léta křižoval celý kontinent a o pódia klubů a festivalů se dělil s řadou bluesových i rockových hvězd, které podnikaly australská turné.

Od 90. let cestuje po celém světě, ať už sám, se svou kapelou nebo jako předjezdec veličin kalibru B. B. Kinga, Buddyho Guye, Raye Charlese, Johnnyho Wintera, Micka Taylora, Roryho Gallaghera či kapel typu Canned Heat, The Yardbirds a Status Quo. Gwyn se tak postupně stal miláčkem evropského bluesového publika.

V triu ho doprovodí baskytarista Lukáš Kytnar a bubeník Roman Vícha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám