Hlavní obsah

Atletika Kadaň slaví desáté výročí

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atletika je v Kadani opět na vzestupu a je to především zásluha oddílu, který vede Václav Peleška. Díky aktivitě atletů se chce město dokonce pustit do rekonstrukce atletické dráhy.

Foto: Václav Vlasák

U příležitosti 10. výročí Atletiky Kadaň se sešli bývalí i současní členové sportovního klubu.

Článek

V sobotu 12. května se v areálu nohejbalových kurtů v Kadani sešli bývalí i současní členové Atletiky Kadaň, aby si zavzpomínali a společně oslavili kulaté výročí. Sportovní oddíl si totiž letos připomíná 10. výročí svého vzniku. Během té doby v něm vzrostla řada výborných atletů a atletek. Asi nejznámější je v současné době reprezentant Petr Szetei, výborně si vede také Jakub Coufal. Oddíl vede Václav Peleška a druhým nosným sloupem oddílu je Eva Becková.

Historie kadaňské atletiky je ale podstatně delší, jak nám připomněl její nestor Antonín Pulec. „Atletika má v městě dlouholetou a bohatou tradici. Na jaře letošního roku proběhly její utajované 56. narozeniny. Začalo to v roce 1956, kdy do Kadaně přišel učit Honza Buriánek, atlet vychovaný v Písku. Sokol ZTŠ patřil po čtyři roky k uznávaným střediskům v Karlovarském kraji. Běhalo se tehdy na dráze, která ustoupila výstavbě sídliště A,“ zavzpomínal.

A právě kvalitní dráhu by kadaňští atleti potřebovali ze všeho nejvíc. Díky jejich aktivitě a výsledkům se město rozhodlo, že se pustí do rekonstrukce poničené dráhy na fotbalovém stadionu, i když to nebude malá investice. Podle Jiřího Kulhánka, starosty Kadaně, by rekonstrukce dráhy měla začít již letos v létě a bude rozdělena do dvou etap. Záleží na vývoji hospodaření města. Výsledky za první čtyři měsíce letošního roku jsou dobré, a to je dobrá zpráva i pro kadaňské atlety. Byl by to krásný dárek k jejich kulatinám. Zvlášť teď, kdy se v jejich řadách objevuje příliv mladých talentů.

„Věřím, že se bude opět o Kadaňácích mluvit i na republikové úrovni,“ dodal na závěr Antonín Pulec.

Související témata:

Výběr článků

Načítám