Hlavní obsah

Atletický mítink Zlatá tretra letos bude na programu 20. května

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 20. května se na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích uskuteční 55. ročník mezinárodního atletického mítinku Zlatá tretra Ostravy. Pořadatelé hodlají představit aktuální hvězdy světové atletiky, nejvýraznější jména domácí atletiky a zároveň dát všem možnost splnit limity na OH 2016.

Foto: Josef Zajíc

55. ročník Zlaté tretry Ostrava se bude konat 20. května 2016 . Městský stadion Ostrava.

Článek

Na jubilejní 55. ročník Zlaté tretry Ostrava pozvou organizátoři legendy z historie mítinku. Za každou dekádu historie mítinku budou pozvány dvě osobnosti. Prvními dvěma legendami, které potvrdily účast, jsou Sergej Bubka a Jarmila Kratochvílová.

Jednou z novinek bude skok o tyči na dvou doskočištích ve stejném čase. Na jedné budou skákat paralelně s muži i ženy. Na startu bude česká špička Jan Kudlička, Michal Balner a Jiřina Ptáčníková. Mezi muži bude soutěžit i aktuální mistr světa Shawn Barber z Kanady. Rekord Zlaté tretry je 592 cm z roku 2013.

Další disciplína, která nabyla světových kontur pro jubilejní ročník, je hod oštěpem mužů, kde vedle českých reprezentantů start potvrdil loňský vítěz a úřadující mistr světa Keňan Julius Yego. Ten na MS v Pekingu hodil 92,72 metru.

Mladí sportovci SSK Vítkovice Jana Slaninová běhající 200 a 400 m a Aleš Miko závodící na delší distance (10 km a maratony) představili limitovanou sérii propagačních triček, mikin a čepic s logem 55. ročníku Zlaté tretry Ostrava v černé a bílé barvě.

Oldřich Zvolánek, jeden z hlavních organizátorů ZTO a předseda výkonné rady SSK Vítkovice, pozval přítomné na oficiální zahájení a otevření Atletické haly v Ostravě, na Halový atletický mítink, který se bude konat 16. února jako XII. ročník Ostravské laťky. Ve skoku vysokém žen budou soutěžit pouze české atletky. V soutěži mužů se představí Jaroslav Bába a špičkoví atleti z Řecka a Keni. V průběhu Ostravské laťky se bude soutěžit v dalších atletických halových disciplínách. Program bude zahájen v 15 hodin. 

Vrcholná soutěž české halové atletiky se tu uskuteční 27. a 28. února jako Halové Mistrovství České republiky mužů a žen v atletice. I zde, podle Oldřicha Zvolánka, se sejdou všichni vrcholní atleti, kteří si plní své atletické limity na nejvyšší soutěže. Zúčastní se i Zuzana Hejnová, která sice halové mistrovství světa vynechává, ale v Ostravě bude závodit. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám