Hlavní obsah

Atlet Pavel Maslák se stal Sportovcem Moravskoslezského kraje roku 2013

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 6. března v podvečer proběhlo v aule VŠB - TU Ostrava slavnostní vyhodnocení ankety Sportovec roku 2013 Moravskoslezského kraje. Hlavní cenu hejtmana Moravskoslezského kraje obdržel Pavel Maslák, reprezentant ČR v lehké atletice. Cenu v zastoupení převzal jeho bratr.

Foto: Josef Zajíc

Sportovec roku 2013 Moravskoslezského kraje. Ostrava 6.3.2014 Junioři roku.

Článek

Pořadatelé připravili reprezentativní vyhodnocení ankety Sportovec roku 2013. Moderátor a sportovní komentátor Štěpán Škorpil postupně pozval a vyhlásil nejlepší sportovce MSK v sedmi kategoriích.

V kategorii Junioři byli vyhlášeni: Michaela Doležalová - skoky na lyžích, Patrik Klos - stolní tenis, Markéta Krykorková - sportovní střelba, Kateřina Pauláthová, učastnice ZOH 2014 v Soči - lyžování, Barbora Průdková - cyklistika a Veronika Šádková - atletika.

S touto kategorií souvicí Objev roku 2013: vyhlášena byla Eliška Adamovská - sportovní lezení na obtížnost. 

Sport by se dostatečně nerozvíjel bez těch, kteří mladé lidi ke sportu přivedou -  jsou to trenéři a cvičitelé. V této kategorii byli vyhlášeni: Jarmila Kliková - cvičitelka sportu pro všechny, Vladimír Kroutilík - basketbal, Zdeněk Šmejkal - volejbal, Jindřich Plaček - turistika a Kateřina Vítečková- trenérka, choreografka tance, gymnastiky a plavání pro nejmenší.

Z 21 nominovanýách dospělých sportovců MSK bylo odbornou komisí vybráno pět: Josef Černý - cyklistika, Vratislav Chotoš - zápas, Alexandr Jurečka - judo, Barbora Závadová - plavání a Michaela Gatěková s Jakubem Mazůchem z tanečního sportu.

Do Síně slávy za celoživotní přístup ke sportu byl uveden tenista Ivan Lendl.

Nejlepším handicapovým sportovcem byl vyhlášen Stanislav Loska - alpské lyžování, který toho času reprezentuje Českou republiku na ZOH HS v Soči.

V kategorii družstev byli vyhlášeni: SC WOOW Vítkovice - florbal, HC Vítkovice - hokej, KH Kopřivnice - házená muži, družstvo golfistek, Sokol Vítkovice - zápas a TJ Ostrava - volejbal.

Na hlavní Cenu hejtmana Moravskoslezského kraje byli navrženi tito sportovci, kteří sportují v Moravskoslezském kraji, popřípadě v tomto kraji začínali: Petra Kvitová - tenis, Tomáš Petreček a Marek Novotný - horolezení, Barbora Závadová - plavání, Radek Štěpánek - tenis, Libor Kozák - kopaná, Jan Veselý - basketbal, Tomáš Široký - volejbal, Denisa Rosolová - atletika, Petr Mrázek - lední hokej a atlet Pavel Maslák, který v anketě Sportovec roku 2013 Moravskoslezského kraje vyhrál a obdržel Cenu hejtmana.

Vzhledem k tomu, že je od pátku 7. března na Halovém mistrovství světa v Ergo Aréně v polských Sopotech, cenu od hejtmana MSK Miroslava Nováka převzal jeho bratr. 

Program zpestřili zpěvačka Ewa Farna, performer Patrik, silové duo a zpěvák Josef Laufer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám