Hlavní obsah

Areál lesního divadla v Novém Podlesí zve na přehlídku neoposlouchané muziky a slova

Novinky, Pavel Kříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První srpnovou sobotu se v lesním divadle v Podlesí u Příbrami uskuteční další přehlídka neoposlouchané muziky a slova Tramtamtýdamtůdá fest 012.

Foto: Pavel Kříž

Zapaska - Tramtamtýdamtůdá fest 010

Článek

"Vracíme se s festiválkem do lesního divadla po roční pauze, o to však natěšenější," sdělil za pořádající Spolek pro příbramskou věc s názvem Vem si krysu a dost tropení zloduchu Pavel Kříž.

A že je nač se těšit, dokládá už samotný pohled na seznam účinkujících. Ukrajinské indie-pop duo ZAPASKA by už Příbram mohlo považovat téměř za svou domovinu. "Za poslední dva roky tu vystoupí již počtvrté, což zvláště vzhledem k letošnímu tour Zapasky považujeme za velikou čest. Připojíme se tak pomyslně na samý konec linie United Islands, Boskovice, Litoměřický kořen, Pohoda, Beseda u Bigbítu," doplnil Pavel Kříž.

Dalším zahraničním hostem bude původem novozélandská, nyní však již nějaký ten pátek na Moravě sídlící, taktéž dvojice, GERDA BLANK, jejíž hudba nejvíce připomíná syrové a noisovější The White Stripes. "Je až neuvěřitelné, co tihle dva dokáží vytvořit na pódiu. Jejich nové album Numbers má kromě výborných recenzí taky pořádné grády. A to jsem ho ještě neslyšel naživo, na což se opravdu moc těším," uvedl Kříž.

Velkou show bude bezesporu i vystoupení pražských KILL THE DANDIES! Pětice v čele s charismatickým duem La Petite Sonjou a Hankem J. Manchinim (oba ex Moimir Papalescu and The Nihilists) pěkně z ostra naservíruje řádnou post-punkovou porci špinavého rock'n'rollu a decentně potemnělé elektroniky. "Je toho hodně, čím by se dala tahle partička popsat. Nic z toho ale asi nedokáže vylíčit, co KtD! na pódiu vyvádějí," přiblížil Pavel Kříž. "Je to vlastně moc velká náhoda, že KtD! přijedou k nám do lesa. Jsme pravděpodobně nejmenší festival, na kterém letos zahrají. Po nás zahrají již jen na Open Air festivalu v Panenském Týnci a britských ostrovech."

Příbramskou scénu reprezentují stálice Tramtamtýdamtůdá festu VRCH, nadějné mládí z INVITATION a se svým programem MUŽI Z HAUZU se zastaví i Petr Vašina a Libor MIchvocík ze spřáteleného Spolku ve čtvrtek. Nezapomenutelná bude i mladá kyjovská písničkářka MUCHA, ne neprávem přezdívaná Záviš v sukni.

Festival otevře své pomyslné brány ve 14.55 hodin s tím, že produkce by měla trvat zhruba do půlnoci. Další informace o účinkujících i festiválku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám