Hlavní obsah

Anonym vyhrožoval bombou na policejní služebně

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině tohoto týdne oznámil anonym hradeckým policistům přítomnost bomby na jednom z oddělení. Aby ji neodpálil, požadoval vyplacení sta tisíc korun. Policisté sice bombu nenašli, o dvě hodiny později ale vypátrali telefonistu. Vytáhli ho přímo z postele. Za vydírání mu hrozí čtyřleté vězení.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"Muž zavolal tři minuty po 21. hodině na operační středisko, že je na stanici bomba. Uvedl, že jestli nedostane peníze, tak ji odpálí a zavěsil. Policistka na operačním středisku s ním znovu navázala kontakt a zjistila, o kterou služebnu se jedná," potvrdila mluvčí Ivana Ježková.

Policisté mezitím prohledali služebnu a přilehlé parkoviště, použili i psa vycvičeného na vyhledávání výbušnin. Prohlídka skončila s negativním výsledkem. Anonymní mužský hlas poté volal znovu s tím, že požaduje vyplacení 100 tisíc korun. Policistce, která s ním komunikovala, sdělil nejen, že je Martin, ale i v čem je oblečen a kde se nachází.

"Okamžitě jsme vyjeli do udané lokality vlakového nádraží, nikdo takový se ale v okolí nepohyboval," konstatovala Ježková. Muž následně všechny předchozí informace dementoval.

Po dvou hodinách ale muži zákona vytáhli anonyma z jeho vlastní postele v domě v jedné z obcí na Pardubicku. Osmatřicetiletý muž, kvůli kterému byly v pohotovosti desítky policistů a kriminalistů, spal. Ironií osudu ho k výslechu převezli do budovy, ve které měl podle svých slov uložit bombu. Druhý den mu sdělili obvinění ze spáchání přečinu vydírání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na 4 roky. Současně zadali znalci v oboru psychiatrie, aby vypracoval znalecký posudek, zda byl muž v době spáchání trestného činu příčetný.

 "Zjistili jsme, že stejnou zkušenost s ním mají kolegové z Pardubického kraje, kde rovněž vyhrožoval uložením bomby na jednom z obvodních oddělení," dodala Ivana Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám