Hlavní obsah

Anketa pomáhá objevovat psí hrdiny

Novinky, Helena Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zachráněné lidské životy - to jsou příběhy, které se dějí po celém světě každodenně. V roli zachránců se objevují nejen záchranáři či lidé, zachráncem může být i pes. A právě psím hrdinům je věnována anketa Statečné psí srdce.

Foto: Helena Kulhánková

Ilustrační foto

Článek

Také letos vyhlašuje časopis Psí kusy anketu Statečné psí srdce.

Pokud znáte psí hrdiny, kteří si zaslouží ocenění Statečné psí srdce, můžete je nominovat do jedné ze čtyř kategorií: Záchranný čin psů laiků, Záchranný čin služebních psů, Spící srdce (pro psy in memoriam), Pomáhající srdce (pro dlouhodobě pomáhající psy). Nominace končí 28. února v poledne.

Nominovat psího hrdinu může skutečně každý prostřednictvím formuláře na internetových stránkách www.statecnepsisrdce.cz

Finálové nominace jsou vyhodnocovány předními záchranářskými odborníky. Vítězové budou vyhlášeni a jejich příběhy zveřejněny v průběhu března. Vítězové jsou zároveň zařazeni do užší nominace záchranářské ankety Zlatý záchranářský kříž a ocenění vítězům této ankety předává každoročně prezident republiky.

Záštitu nad anketou Statečné psí srdce převzalo Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky a časopis Rescue Report. Akci podporuje také mnoho známých osobností společenského a kulturního života.

Posláním ankety je nejen ocenění výjimečných psích činů vedoucích k záchraně lidského života, ale také upozornění na každodenní práci a pomoc našich čtyřnohých přátel.

Závěrem si připomeňme některé psí hrdiny minulého ročníku ankety:

Zep: německý ovčák, který pomohl najít řidiče, jenž v zimě v šoku umíral několik set metrů od svého havarovaného vozu.

Argo: německý ovčák zachránil svoji majitelku, která si nešťastně zabouchla dveře ve chlévě na odlehlém místě a zevnitř nemohla otevřít. Argo vyskočil na dveře z venku a dveře tak otevřel.

Zórinka: voříšek svým štěkáním probudil rodinu, která spala, a jejich dům začal hořet.

Sindy: australský ovčák, jenž pomáhá své nemocné majitelce nošením věcí a dodává jí i psychickou sílu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám