Hlavní obsah

Animované horory odstartují letní Rajské noci v klášteře v Plasích

Novinky, Monika Bundová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmdesát pět minut napětí, možná strachu, potemnělé atmosféry s tajuplnými postavami. To budou moci prožít diváci, kteří zavítají 26. června na rajský dvůr kláštera v Plasích, kde proběhne letošní první promítání pod širým nebem. Na programu je pásmo animovaných hororů.

Foto: Monika Bundová

Rajské noci - klášter v Plasích

Článek

Animace po setmění je název pásma krátkých animovaných filmů z produkce třeboňského mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm, které uvede klášter Plasy ve spolupráci s plzeňským občanským sdružením Animanie a třeboňským Anifilmem.

Diváci se tak mohou těšit na celkem 9 krátkých filmů, jejichž výběr nezahrnuje pouze horory, ale často kuriózní a rozličné snímky ze současné světové animace, které se "zvláštním stylem věnují zvláštním věcem". O obsahu a náladě filmů ostatně vypovídají již některé názvy, např.: Zombies 4 Kids, Dítě sklepa, Chrrrrrrr či Psi.

To celé proběhne v příjemném a poklidném prostředí rajského dvora, skrytého uprostřed budovy konventu. „Věříme, že toto netradiční spojení velmi duchovního místa a současné animace přinese návštěvníkům nový typ zážitku a prostor pro nové poznání bývalého cisterciáckého kláštera,” uvedl kastelán kláštera Plasy Pavel Duchoň. 

Návštěvníci budou mít možnost si před začátkem filmu v klidu projít prostory rajského dvora, stejně jako ambitové chodby, které budou zpřístupněny již od 21.15 hodin. Samotné promítání začne ve 21.30 hodin a vstupné činí 80 Kč.

„Je to letní kino, takže si mohou diváci přinést i deku nebo lehké skládací křesílko,” dodal kastelán.

Rajské noci plné napětí proběhnou také 24. července a 21. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám