Hlavní obsah

Ani vedení o 18 bodů basketbalistům Klášterce nakonec nestačilo

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napínavý souboj dvou nejlepších celků oblastního přeboru U19 viděla sportovní hala v Kadani.

Foto: Václav Vlasák

Hostující Lukáš Krt mezi domácí dvojicí Hofman a Kocelský neprošel.

Článek

TJ Klášterec nad Ohří – BK Sokolov 63:69 (20:14, 39:35, 53:54).

Ve sportovní hale v Kadani, která si v letošním roce připomene druhé výročí svého otevření, bývá k vidění i slušný basketbal. Svou domácí palubovku zde má oddíl z nedalekého Klášterec nad Ohří, ve kterém ovšem hrají hráči obou měst. V současné době se pohybuje na druhém místě tabulku oblastního přeboru U19.

Ve středu 13. února přivítali v Kadani mladí klášterečtí basketbalisté vedoucí celek ze Sokolova. První část utkání vyšla lépe domácím. Na hostech byla patrná nervozita, nakonec ve hře bylo potvrzení prvního místa, a tak jejich obrana byla prostupná. To domácí dokázali využít. První čtvrtinu vyhráli 20:14 a ve druhé zvýšili svůj náskok až na rozdíl osmnácti bodů. Tento náskok však domácí nedokázali uhájit, i když v té chvíli vypadal soupeř na odpis.

Hostující trenér Lukáš Šnobl měl hodně práce, aby svoje svěřence opět nabudil, bral si oddechové časy a v polovině byl stav 39:35. Zápas tak vlastně začínal znovu. Ve druhé polovině hosté viditelně lépe bránili a dařilo se jim více i v koncovce. To se nedá říci o domácích, které se snažil mobilizovat trenér Jiří Matoušek.

Hosté si od konce třetí čtvrtiny stále udržovali mírné vedení, které si pohlídali i v závěru utkání. V letošním ročníku ještě neokusili hořkost porážky a již před posledním utkáním se stali vítězi oblastního přeboru. Potlesk skromného počtu diváků patřil domácí, kteří předvedli dobrý výkon, a k zisku cenného skalpu jim mnoho nechybělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám