Hlavní obsah

Anglická kapela The Southern Blues Kings zamíří v květnu na turné po Česku

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 7. do 16. května se v České republice uskuteční turné anglické kapely The Southern Blues Kings. Půjde o ojedinělou možnost nechat na sebe dýchnout náladu 30. a 40. let minulého století, kdy Ameriku zaplavila vlna nových hudebních stylů dnes již známých jako swing & jump blues.

Foto: The Southern Blues Kings

Plakát akce

Článek

Kapela The Southern Blues Kings vznikla v roce 2013 spojením čtyř profesionálních muzikantů, kteří s hudbou procestovali kus světa. Během své dlouhé hudební kariéry měli možnost hrát i nahrávat se spoustou světových muzikantů, jako jsou například Ritchie Blackmore, Johnny Cash, Roy Orbison, Cliff Richard, Dusty Springfield, Ian Gillan, Dan McCafferty, Bonnie Tyler, Paul Rodgers a spousta dalších.

Bubeník Terry Mabey vyšplhal v 60. letech se svojí kapelou James Royal Set až na první příčky anglických hudebních žebříčků se songy Call My Name a She’s About a Mover. Dalšími členy jsou Jim Leach (zpěv, foukací harmonika), Tony Bell (zpěv, elektrická kytara) a Tomáš Široký (kontrabas), rodák z Plzeňska nyní žijící v Anglii.

The Southern Blues Kings během svého českého turné připravili osm koncertů, během kterých zahrají k poslechu i tanci v rytmech blues, rock and rollu, jive i dalších. Chytlavá muzika společně s výborně zahranými hudebními party a stylově oblečenými muzikanty diváka nenechá ani chvíli v klidu, donutí ho prožít celý koncert na tanečním parketu.

Jako hosté při těchto koncertech vystoupí The Undertakers (Rakovník), The Five Rivers Blues Band (Plzeň), Traffic Jam (Chotěboř) a The Moonbeans (České Budějovice a Hadačka).

Termíny koncertů:

7. 5. KD Včelná u Českých Budějovic

8. 5. Nové Hrady - Hotel Máj

9. 5. Rakovník – Kulturní centrum

12. 5. Praha – Jazz Dock

13. 5. Plzeň – House of Blues

14. 5. Brno – Stará Pekárna

15. 5. Chotěboř – Panský dům

16. 5. Hadačka – Kulturní dům

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám