Hlavní obsah

Anděl na Mníšku povýší děti do šlechtického stavu. K vidění bude i čarodějnice a bílá paní

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 30. dubna, než se budou večer upalovat čarodějnice, bude na zámku Mníšku pod Brdy jedna provádět na speciálních Čarodějnických prohlídkách s andělem a bílou paní. Začínají v 16 a v 16.45 hodin a děti na nich budou povýšeny na šlechtice.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Zámecká čarodějnice Kazimíra se žádného ohně nebojí, protože je hodná. Rodiny s dětmi provede zámkem na speciálních prohlídkách, při kterých potkáte i další pohádkové postavy.

Mníšecká bílá paní se často prochází po arkádové chodbě pod jelením parožím, anděl se objevuje v zámecké kapli pod andělskou klenbou. Přinese s sebou také velký pasovací meč, kterým poklepe na rameno všem malých statečným návštěvníkům. A stanou se z nich rytíři nebo princezny ze zámku Mníšku.

Čarodějnice pak návštěvníkům ukáže zámecké komnaty, představí své zvířecí mazlíčky, pavoučka Štěstíčka, potkanku Zuzanku nebo netopýrka Vladimírka. Pochlubí se, jaký lektvar uvařila, přestaví Lexikon kouzel, prozradí krátká zaklínadla.

Čarodějnické prohlídky s andělem a bílou paní probíhají v sobotu 30. dubna od 16 a 16.45 hodin, je třeba se na ně rezervovat. S čarodějnicí je ovšem možno jít na prohlídku již během dne, i když bílá paní s andělem budou ještě spát.

Kdo by chtěl přijít s dětmi na prohlídku v neděli 1. května, uvidí Pohádkovou prohlídku o zámeckých strašidýlkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám