Hlavní obsah

Američtí Awolnation se po čtyřech letech vrátí do Prahy

Novinky, Nikol Ossendorfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alternativně rocková kapela Awolnation ohlásila nové turné, na kterém se znovu podívá i do České republiky. Kalifornská čtveřice zahraje 15. dubna v pražském klubu Roxy.

Článek

Turné se váže k nové desce Here Come The Runts, která vyjde 2. února. Krátce po jejím vydání vyrazí kapela propagovat nový materiál po USA a následně do Evropy. Na koncertech nepochybně zazní i vůbec největší hit Awolnation s názvem Sail, se kterým v roce 2011 skupina debutovala.

Nové album bude v pořadí třetí studiovou nahrávkou této sestavy. Podle zpěváka Aarona Bruna je Here Come The Runts zvukově inspirované rock 'n' rollem a popem osmdesátých let. Na nadcházející desku láká úderný pilotní singl Passion, který vyšel v říjnu.

Awolnation se zformovali v roce 2009 v Los Angeles. Původním členem zůstává jen Aaron Bruno, který je hlavní tvůrčí tváří kapely. Vedle něj dále aktuálně figuruje kytarista Zach Irons, bubeník Isaac Carpenter a klávesista Daniel Saslow. Poznávacím znamením Awolnation je nejen pronikavý hlas frontmana, ale také výrazné zapojení elektronických prvků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám