Hlavní obsah

Americká společnost plastických chirurgů ocenila českého lékaře MUDr. Ondřeje Měšťáka

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plastický chirurg MUDr. Ondřej Měšťák, Ph.D., zástupce přednosty Kliniky plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce pro výuku, převzal od Americké společnosti plastických chirurgů (ASPS) jako první český lékař ocenění za svou publikační činnost.

Foto: Archív MUDr. Ondřeje Měšťáka

MUDr. Ondřej Měšťák oceněný ve Spojených státech americkými plastickými chirurgy za publikační činnost

Článek

Stalo se tak v rámci výroční konference Plastic Surgery The Meeting, která se v americkém Chicagu konala od 11. do 13. října.

„Americká společnost plastických chirurgů mi cenu Best Paper Award udělila za publikaci případové studie nazvané Breast Reconstruction after a Bilateral Mastectomy Using the BRAVA Expansion System and Fat Grafting, pojednávající o rekonstrukci prsu po mastektomii pomocí vlastního tuku. Článek publikoval renomovaný magazín Plastic Reconstructive Surgery Journal,“ uvedl oceněný MUDr. Ondřej Měšťák.

„Plastic Reconstructive Surgery Journal je oficiální časopis ASPS a zároveň nejvýznamnějším médiem plastické chirurgie. Každý měsíc čtenářům přináší informace o novinkách v oboru,“ doplnil MUDr. Měšťák. 

Oceňující ASPS je největší organizace specializující se na obor plastické chirurgie na světě. Sdružuje více než 7000 lékařů a představuje 94 procent všech certifikovaných plastických chirurgů v USA. Podporuje vysokou úroveň vzdělávání, etiky, lékařské praxe a zabývá se výzkumem s cílem prosazovat bezpečnost a kvalitní péči pro pacienty.

MUDr. Ondřej Měšťák, Ph.D. pracuje na Klinice plastické chirurgie nemocnice Na Bulovce a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Zde také provedl, poprvé v České republice, rekonstrukci prsu po ablaci s užitím přenosu tukové tkáně obohacené o kmenové buňky. Zabývá se celým spektrem plastické chirurgie, věnuje se rovněž lékařskému výzkumu a výsledky své práce publikuje v mnoha českých a zahraničních odborných časopisech. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám