Hlavní obsah

Americká houstlistka Lindsey Stirling vyrazila na své první turné

Novinky, Petr Brdičko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších hudebních objevů poslední doby, americká tančící houslistka Lindsey Stirling, vyrazila na své první sólové turné po USA a Kanadě.

Foto: Petr Brdičko

Lindsey Stirling

Článek

Narodila se před 26 lety v Orange County v Kalifornii a již od mala byla svým otcem inspirována k tomu, aby se věnovala hudbě. V pěti letech začala hrát na housle a později se začal projevovat i její talent v pohybových kreacích a tanci. Skloubila tak hraní na strunný nástroj s pohybem a tato kombinace jí pak proslavila víceméně po celém světě.

Její oficiální fanklub již existuje i v Česko-Slovenské podobě a v rozhovoru, který mu poskytla, přiznala, že se kromě svého otce nechala inspirovat třeba i Michaelem Jacksonem a krasobruslařskými kousky.

Její popularita prudce stoupla po účasti v soutěži Amerika má talent. Všiml si jí kameraman Devin Graham, který s ní začal spolupracovat a točil videoklipy k jejím písním. V jejím repertoáru najdeme houslové spodobnění slavných hitů, jakými jsou například We found love (v originále od Rihanny a Calvina Harrise) či Starhips (originál od Nicki Minaj), na kterém spolupracovala s jinou hudební naději, Megan Nicole. K její osobní tvorbě patří skladby jako Epic Violin Girl, Crystallize či nově také Elements.

Letos v září vydala debutové album, které na iTunes okamžitě strhlo vlnu obrovského zájmu. V zápětí se vydala na své debutové turné po USA a Kanadě, na kterém bude až do předvánočního období a v rámci kterého je již spousta koncertních termínů beznadějně vyprodaná. Na rok 2013 se připravuje i evropské turné a jak sama v rozhovoru pro Česko-Slovenský fanclub uvedla, Praha by měla být jednou ze zastávek tohoto turné. "Rozhodně plánuji navštívit Českou republiku ve velmi blízké budoucnosti," uvedla.

Pokud jste fandy houslové hudby, která se mísí s prvky moderního pojetí muziky, navštivte oficiální stránky této talentované hudebnice a poslechněte si její tvorbu na oficiálním profilu na YouTube. Třeba i vy podlehnete kouzlu jejího umění kombinovaného s neuvěřitelnou schopností rozdávat radost.

Oficiální stránky: http://lindseystirlingviolin.com/

Oficiální stránky: http://lindseystirlingviolin.com/ Tvorba: http://youtube.com/user/lindseystomp

Oficiální Česko-Slovenský fanclub: http://lindseystirling-czskclub.blog.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám