Hlavní obsah

Americká houslistka Lindsey Stirling přijede do Prahy

Novinky, Petr Brdičko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká internetová hudební senzace, americká houslistka Lindsey Stirling, poprvé navštíví v rámci svého turné také Prahu - 20. října vystoupí v Lucerna Music Baru.

Foto: Stephen Anderson

Lindsey Stirling přijede do Prahy

Článek

Lindsey Stirling se narodila 21. září 1986 v Santa Aně v Kalifornii a ke hře na housle ji přivedl otec, když ji bylo pět let. V mládí účinkovala ve skupině Stomp on Melvin a v kapele Charleyho Jenkinse.

Do povědomí širší veřejnosti se dostala i díky svému účtu na YouTube, kde kromě své hudby sdílela i videa ze svého osobního života. Pod velkou částí jejího úspěchu se podepsala i její účast v soutěži Amerika má Talent, po které se spojila s Devinem Grahamem, který začal natáčet její videoklipy.

Přišel obrovský úspěch v podobě několika milionů zhlédnutí jejích skladeb. K těm nejúspěšnějším patří Crystallize, Elements, Electric Daisy Violin nebo Song of the Caged Bird. Po světě si začala získávat více a více fanoušků a v roce 2012 kromě vydání svého alba vyrazila i na své premiérové turné.

Získala také ocenení YouTube Music Award, a to společně s kapelou Pentatonix (která v Praze vystoupí v květnu) za úpravu skladby Radioactive od Imagine Dragons. Českou republiku v roce 2012 a i o rok později se svým koncertem vynechala, letos již však do české metropole poprvé zavítá.

V pondělí 20. října vystoupí v Lucerna Music Baru. V rámci své pražské návštěvy pravděpodobně zavítá i do zoologické zahrady, kde jí její oficiální fanklub pro Českou a Slovenskou republiku jako narozeninový dárek adoptoval pandu červenou.

Oficiální stránky Lindsey Stirling: www.lindseystirling.com, stránky oficiální Česko-Slovenské fanouškovské komunity: www.lindseystirling.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám