Hlavní obsah

Ambroš Ladies Orchestra - benefice pro salesiány v Kobylisích

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salesiánské divadlo v Praze-Kobylisích uvítá 5. listopadu od 19 hodin poprvé na své scéně mimořádný soubor Ambroš Ladies Orchestra.

Foto: Archív ALO

Ambroš Ladies Orchestra

Článek

Salesiánské středisko mládeže v Praze-Kobylisích zahájilo v květnu 2019 rozsáhlou rekonstrukci vstupu Salesiánského centra. Od přestavby si slibuje bezbariérový vstup, nový výtah k učebnám, zcela novou recepci, nové klubovny a kanceláře.

Stavba je finančně velmi náročná a výtěžek z benefic, které středisko pořádá, je věnovaný v rámci veřejné sbírky, přímo na rekonstrukci vstupu. Pomáhá tedy každá zakoupená vstupenka. Cena vstupenky - 300 a 350 Kč. Vstupenky je možné zakoupit každý všední den na recepci Salesiánského centra (Kobyliské náměstí 640/11, Praha 8 - Kobylisy) od 9 do 20 hodin.

Soubor Ambroš Ladies Orchestra ani chvíli neváhal a rozhodl se pomoci svým účinkováním na koncertě pro Salesiánské středisko mládeže v Praze-Kobylisích bez nároku na honorář.

Zakladatelem a sólistou Ambroš Ladies Orchestra (ALO) je Miroslav Ambroš, přední český houslista a poslední žák a umělecký spoluhráč legendárního Mistra Josefa Suka.

ALO vzniklo na konci roku 2017 a v současné době v České republice neexistuje žádný jiný smyčcový orchestr, ve kterém hrají pouze dámy. Ojedinělý je i v evropském měřítku. Orchestr je složen z dvanácti talentovaných umělkyň z předních českých symfonických orchestrů (Česká filharmonie, SOČR, FOK, Orchestr Národního divadla a další.). První koncertní mistryní ALO je vítězka mezinárodní hudební soutěže Pražské Jaro, houslistka Olga Šroubková, pozici druhé koncertní mistryně zastává houslistka Táňa Vejvodová.

V říjnu 2018 sklidil soubor Ambroš Ladies Orchestra velký úspěch a standing ovation na slavnostním koncertě pod záštitou Generálního honorárního konzulátu České republiky v Monaku a Prince Alberta II. Monackého, v proslulé Opéra de Monte-Carlo, v Sále Garnier v Monaku. V prosinci 2018 pak vystoupilo ALO na 3. adventním koncertě České televize v Bazilice Sv. Petra a Pavla na Vyšehradě.

V roce 2019 vystoupí ALO na velkém turné se slavným tenoristou Štefanem Margitou, festivalu Třeboňská nocturna, či na Zahajovacím koncertě televizního festivalu Zlatá Praha. V letošním roce natáčí také své debutové CD k 210. Pro příští rok se již mimo jiné plánuje koncertní turné se zpěvačkou Dagmar Peckovou.

Další informace: https://www.strediskokobylisy.cz/benefice/ambros-ladies-orchestra

Reklama

Výběr článků

Načítám