Hlavní obsah

Amatérští cukráři si dali sraz ve Vrahovicích

Novinky, Anna Faltynková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a v neděli 22. a 23. března se uskutečnil třetí sraz amatérských cukrářů a cukrářek v Prostějově-Vrahovicích. Přihlásilo se 27 účastníků.

Foto: Anna Faltynková a Marie Starobová

Setkání se seniory

Článek

Na srazu se učili modelování postaviček, zvířátek a kytiček pod vedením Milušky Rolencové. Monika Antoníčková mj. předvedla tvarování, potahování a zdobení 3D dortu. Na programu byla i výroba jedlých krajek.

Sraz ovšem nebyl jen o pečení a zdobení. Účastníci si předávali rady, recepty, zkušenosti nebo si jen tak spolu povídali. Amatérští cukráři nebyli jen z Prostějova, ale přijeli i z Plzně, Třince, Velkých Opatovic nebo Olomouce.

Zdatnější cukrářky připravili soutěžní dortíky na téma Jaro. V porotě tentokrát zasedly samé ženy: senátorka Božena Sekaninová, radní a předsedkyně osadního výboru Vrahovice Mgr. Milada Galářová, náměstkyně primátora Ivana Hemerková a RNDr. Alena Rašková, náměstkyně primátora statutárního města Prostějova. Jmenovaným patří poděkování za ceny, které věnovali autorkám vítězných dortíků.

Po srazu účastníci akce dortíky darovali seniorům v domově v Lidické ulici v Prostějově. Setkání se seniory bylo dojemné. Z darovaných dortíků měli velkou radost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám