Hlavní obsah

Amatéři si zahrají po boku Kolocové a Slukové. Mohou si je vydražit pro benefiční turnaj

Novinky, Eva Fryšarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benefiční turnaj v plážovém volejbale, který pořádá Martin Tichý, se pomalu stává tradicí. Třetí ročník netradiční akce, kdy si zájemci mohou vydražit špičkového hráče či hráčku, se letos koná 16. a 17. listopadu. Poprvé se účastní také Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou.

Foto: Eva Fryšarová

Za kolik se vydraží atraktivní hráčky Kiki a Maki?

Článek

„Je to moc hezký projekt, ale v dřívějších letech jsme se ze zdravotních důvodů či kvůli nevyhovujícímu termínu zúčastnit nemohly. Letos nás ale pořadatelé oslovili velice v předstihu, a tak jsme si na tuto akci mohly udělat čas a už se na ni moc těšíme,“ říkají plážové krásky, jimž se přezdívá Kiki a Maki. 

Kromě nich nebo organizátora Martina Tichého bude možné bojovat o Martinu Bonnerovou a Barboru Hermannovou, olympionika Přemysla Kubalu, Jindřicha Weisse, slovenskou reprezentantku Natálii Dubovcovou a další.

Scénář benefičního turnaje, který je unikátní svým konceptem, se nemění. Večer 16. listopadu se v karlínském Theatro Music Clubu uskuteční dražba nejlepších hráčů a hráček českého i slovenského plážového volejbalu. Každý má skutečně svou vyvolávací cenu a zájemci přihazují stejně jako v aukční síni. Ten, kdo nabídne nejvyšší částku má možnost si druhý den po boku elitního beachaře zahrát. Turnaj se koná v pondělí 17. listopadu, je státní svátek, v Beachklubu Pankrác.

V loňském roce se za nejvíce peněz vydražila tehdy úřadující mistryně republiky Barbora Hermannová, na kterou zájemce přihodil 16 tisíc korun.

Pilotní ročník vynesl 60 tisíc korun, loni to bylo téměř jednou tolik a letos má netradiční počin úspěšného hráče a trenéra Tichého velkou šanci navázat. 

Výtěžek si rozdělí Centrum Anabell, které pomáhá osobám s poruchou příjmu potravy, a Hospic svaté Hedviky, jenž se zaměřuje na důstojný a bezbolestný odchod umírajících.

„Vrcholoví sportovci mají pozornost, a je dobré ji přesunout na projekty, které jsou upozaděny, přetavit ji v dobrou věc. Navíc lidé si mají pomáhat,“ míní Martin Tichý. 

Vítězná dvojice se může těšit na dvě letenky balónem v Českém ráji, které jí věnují Hoši v koši.

Do turnaje se mohou přihlásit libovolné smíšené dvojice, nejen ty, které vzejdou z dražby. Více informací je na nových webových stránkách turnaje, které pro organizátory bez nároku na honorář vytvořil Karel Fořt.

„Jsem rádi, že i ostatní pochopili naši myšlenku a chtějí nám pomoci,“ uvedl Martin Tichý. Logo pro turnaj navrhla Kateřina Hladíková, značka QuoStyl se zase podílí na tom, že každý účastník dostane poprvé v rámci startovného triko turnaje. 

Reklama

Výběr článků

Načítám