Hlavní obsah

Alexandra Hejlová vystavuje šperky a obrazy

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vernisáž výstavy šperků a obrazů výtvarnice, malířky, ilustrátorky a šperkařky Alexandry Hejlové proběhla 17. října v pražském hotelu ILF.

Foto: Petr Mráček

Vernisáž Alexandry Hejlové

Článek

Kmotry a patrony měsíční výstavy v hotelu ILF byli moderátor Slávek Boura, houslový virtuóz Michael Hejč, herečka Simona Prasková, zpěvák a hudebník Jindřich Kraus, skupina Maxíci a Vlastimil Harapes.

Překvapením večera byl světový žonglér Alan Šulc, který byl předskokanem například Jennifer Lopez, Toma Jonese a mnoha dalším světovým umělcům.

Mezi hosty byli například herečka ze seriálu Modrý kód Bára Fišerová, kameraman Josef Hanuš, zpěvačka Marie Pojkarová a Hanna Pekhart…

Na výstavě lze vidět obrazy, šperky, ale i 14 knih, které Alexandra Hejlová ilustrovala. Výstava potrvá do poloviny listopadu.

V budoucnu by ráda navrhla a namalovala dámské i pánské košile, kravaty a šátky.

Kdo je Alexandra Hejlová? Studovala výtvarnictví, keramiku u akademických výtvarníků a sochařů, manželů Hudečkových, byla žačkou akademické malířky Jozefíny Garaiové. Na začátku dráhy profesionální výtvarnice malovala obrazy Staré Prahy, které její kariéru v zahraničí odstartovaly. Maluje něžné obrazy romantických vztahů mezi mužem a ženou. Na jedné z mnoha vernisáží se objevil také galerista z Piccasso Gallery z Washingtonu D.C., kterému se obrazy zalíbily a chtěl je mít ve své galerii. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám