Hlavní obsah

Akci Cihla provází již deset let herečka Simona Stašová

Novinky, Gabriela Štěpánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benefiční kampaň na podporu lidí s mentálním postižením AKCE CIHLA se těší v letošním roce velkému zájmu drobných dárců a od 5. května ji podpořilo již téměř 5000 lidí. Výtěžek kampaně bude věnován na finalizaci projektu sociálního podniku DOBROTY S PŘÍBĚHEM.

Foto: Mirek Lédl

Simona Stašová a zaměstnanci DOBROT S PŘÍBĚHEM

Článek

Jedním z patronů sbírky je již 10 let i herečka Simona Stašová, která ve čtvrtek 2. července zahraje od 19:00 v divadle ABC svou úspěšnou one-woman show Shirley Valentine na podporu AKCE CIHLA.

Shirley Valentine je bravurní komedie o hledání vlastní identity z dílny známého britského komediografa Willy Russella, jehož muzikál Pokrevní bratři obletěl celý svět. Je určena nejen všem ženám středního věku, které pomalu ztrácejí životní elán, ale i všem divákům, kteří mají rádi dobrou zábavu.

Skvěle napsané monodrama, v němž herečka ztvárňuje nejen Shirley, ale zároveň všechny postavy jejího mikrosvěta, je přímo stvořené pro hvězdu Městských divadel pražských Simonu Stašovou, která dlouho čekala právě na takovouto příležitost. Tato one-woman show měla českou premiéru v dubnu 2008 a od té doby jsou všechna představení stále vyprodaná.

Simona Stašová se aktivně účastní dění v chráněném bydlení na Slapech a v sociálním podniku DOBROTY S PŘÍBĚHEM v Davli a má vřelý osobní vztah s klienty, kterým je sociální služba určena. Naposledy 25. června provázela Den otevřených dveří, kde si návštěvníci mohli prohlédnout provoz podniku a seznámit se přímo s lidmi, kteří jsou zde zaměstnáni ve výrobě. DOBROTY S PŘÍBĚHEM jsou nakládané sýry a utopence, které vyrábějí lidé s mentálním i jiným zdravotním postižením.

Simona Stašová ohodnotila výrobky podniku i vlastními slovy: „Pro sebe a pro svoji rodinu jsem objevila báječné čisté lidi a jejich vynikající hermelíny, mimochodem taky tak dokonale čisté, hned jak jsem se stala patronkou AKCE CIHLA. Byla jsem taková první chodící reklama, jelikož jsem viděla a mockrát prošla dílny, ve kterých se hermelíny nakládají, a bylo mi jasné, že tyto budou můj favorit. Vyrábějí se s láskou, poctivě a v dokonale sterilním prostředí. Lecjaká nemocnice by jim mohla závidět. Takže nezbývá, než popřát hermelínům a jejich výrobcům hodně krásných zdravých let do jejich smysluplného života,” řekla a na závěr dodala: „Udělila bych jim cenu  -  Nebeský hermelín z Davle. V názvu je charakter i adresa.“

Reklama

Výběr článků

Načítám