Hlavní obsah

Akce Teribear hýbe Prahou přinesla 3 844 922 Kč na pomoc dětem

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu slavnostně skončil první ročník charitativně-sportovní akce s názvem Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem, kterou na pražské Letné uspořádala Nadace Terezy Maxové dětem. Výtěžek této desetidenní nonstop akce dosáhl úžasné částky 3 844 922 Kč.

Foto: Nadace Terezy Maxové dětem

Tenista Radek Štěpánek, patronka nadace Tereza Maxová a Bohdan Wojnar ze Škody Auto.

Článek

Sumy se dosáhlo díky aktivitě a nadšení lidí, kteří přišli na pražskou Letnou, aby na určené trase nasbírali kilometry, které partneři akce proměnili ve finanční pomoc. Vzdálenost, které společně za deset dní dosáhli, činí neuvěřitelných 60 287 km, což odpovídá např. 1,5násobku obvodu zeměkoule! Osobně poblahopřát nejvytrvalejším z běžců a vyhlásit celkový výtěžek přišla patronka nadace Tereza Maxová spolu s tenistou Radkem Štěpánkem a zástupci partnerů akce.  

Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem je unikátní akcí, která proměňuje pohyb na finanční pomoc a přitom umožňuje každému, kdo přijde, užít si výjimečnou a přátelskou atmosféru akce, stejně jako doprovodný umělecký program. Nese název po medvídku TERIBEAR, který je nadačním symbolem dobré vůle a pomoci. Pod heslem "Hrdinou může být každý" motivuje k dobrým skutkům a vybízí k aktivní pomoci ostatním. Nejinak tomu bylo i na této akci nesoucí jeho jméno, kde navíc každému, kdo přišel, umožnil provázat jeho úsilí s pomocí konkrétnímu lidskému příběhu.  

Těch, kteří se rozhodli svou aktivitu proměnit na konkrétní pomoc, se na Letné sešlo mnoho. Nejvytrvalejším běžeckým dobrodincem se stal Štefan Krč, který za deset dní naběhal neuvěřitelných 555,72 km. „Přijít jsem se rozhodl, protože běhám rád, a když přitom můžu někomu pomoci, je to pro mě o to větší radost. Vědomí, že můj pohyb někomu pomůže, pro mě bylo velkou motivací,” uvedl Štefan Krč. 

„Jsem velmi ráda, že se akce povedla. Nadšení lidí, kteří se rozhodli pomoci, bylo přímo strhující. Atmosféra na akci byla až rodinná a myslím, že to byl jeden z důvodů, proč se lidé na okruh v průběhu těchto deseti dnů vraceli. Právě díky skvělé atmosféře a nadšení lidí se také partneři rozhodli v průběhu akce udělat štědré gesto a částku, které bylo po první polovině akce dosaženo, znásobili, a to dokonce desetkrát,” řekla patronka nadace Tereza Maxová. 

Do celé akce se zapojilo celkem 4234 běžců, z toho 1294 mužů, 2341 žen a 599 dětí do 14 let. Celkovým vítězem se stal Štefan Krč s 555,72 km, nejlepší ženou se stala Veronika Krupová s 258,2 km a mezi dětmi do 14 let zvítězil Marek Nachtmann, který naběhal 126,72 km. 

Projekt se rozhodla podpořit řada známých tváří. Akce se několikrát zúčastnila patronka projektu TERIBEAR, modelka Renata Langmannová. Mezi hudebníky akci podpořil například zpěvák a kytarista Albert Černý a zpěvačky Dara Rollins a Anna K. Svou účastí vyjádřily podporu herečky Jitka Schneiderová a Iva Pazderková, která navíc vytvořila speciální zdravici k navýšení vybrané částky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám