Hlavní obsah

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu zve na Den otevřených dveří s masopustem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 21. ledna zve plzeňská střední škola Akademie hotelnictví a cestovního ruchu všechny zájemce o studium na neobvyklý den otevřených dveří.

Foto: Akademie hotelnictví a cestovního ruchu

Zájemci budou moci posoudit, jak se studentům povedlo připravit typické masopustní pokrmy, jako například koblížky a boží milosti.

Článek

Návštěvníci se kromě možnosti prohlédnout si prostory školy a seznámit se s jejím chodem setkají i s masopustními zvyky. Studenti oboru číšník – kuchař připraví pokrmy typické pro toto období a jejich kolegové z oboru animátor cestovního ruchu zase přiblíží zajímavé tradice.

„Den otevřených dveří pořádáme v období masopustu. Rozhodli jsme se proto se studenty, že návštěvníkům zpříjemníme prohlídku naší školy připomínkou této tradice,” uvedla ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

Zájemci budou moci posoudit, jak se studentům povedlo připravit typické masopustní pokrmy, jako například koblížky a boží milosti. Sami si také budou moci vlastnoručně vyzkoušet pečení bramboráků pod dohledem zkušené mistrové odborného výcviku Blanky Němcové. Podle ní bychom neměli zapomínat na tradice, které jdou ruku v ruce s dobrým jídlem.

Průvodci a zaměstnanci cestovních kanceláří musejí dobře znát oblast, ve které působí, její historii a tradice. Měli by také umět najít pro své klienty přiměřenou zábavu. Úkolem studentů oboru animátor cestovního ruchu tedy tentokrát bude připravit spolu s návštěvníky školy masopustní masky.

„Dnů otevřených dveří pořádáme vždy několik, poslední v tomto školním roce se uskuteční 11. února a bude také ve znamení masopustu,” upřesnila ředitelka školy Jana Linhartová.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu je soukromá střední škola a střední odborné učiliště. Své studenty připravuje především pro práci ve všech oborech gastronomie. Vychovává manažery hotelového provozu, kuchaře, číšníky, průvodce v turistickém ruchu a animátory. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám