Hlavní obsah

Agressive Music Fest v červenci příštího roku nabídne špičkové metalové kapely

Novinky, Radek Vondřejc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Východočeská metalová událost Agressive Music Fest má našlápnuto mezi elitu. Svým line-up se posouvá zase o krok dál. Hlavní headliners jsou prvoligoví metaloví šampióni.

Foto: Radek Vondřejc

logo festivalu

Článek

AGRESSIVE MUSIC FEST 2014 (AMF) má již kompletní line up. Pořadatel v posledním měsíci roku 2013 ohlásil poslední součást programu pro nadcházející ročník AMF, který se uskuteční opět v letním areálu v Pohoří na východě Čech 18. a 19. července 2014. 

Prvním tahákem je exfrontman britských Iron Maiden BLAZE BAYLEY. Blaze za svojí kariéru prošel několika skupinami, které se nesmazatelně zapsaly do metalové historie. Průřez své kariéry slibuje Blaze předvést i v rámci svého festivalového setu na AMF 2014, kde jej doprovodí kapela SEVEN.

Dalším tahákem festivalu je polská death metalová veličina VADER. Vader se pohybují v metalových vodách již od osmdesátých let minulého století. Vader slibují nadstandardní metalový zážitek.  

Další složení festivalové sestavy však slibuje taktéž vynikající hudební podívanou. Pořadatel rozšířil podíl zahraničních účinkujících, takže došlo k velmi zajímavé simbióze metalových stylů a na AMF se představí opravdu našlapaná sestava kapel.

K ní patří nizozemská death metalová parta KHAOZ, v jejíchž řadách lze najít bývalé členy kapel SINISTER a PLEURISY. Dále Francouzi IN OTHER CLIMES -  kapela hrající úderný hardcore a slibující skvělou a strhující show. Německá industrial-gothic metalová kapela BIONIC ANGEL přijede i se svou vyhlášenou show, zahrnující tanečnici. Kapela není v ČR žádným nováčkem a již několikrát byla na českých podiích k vidění.

Polsko kromě již zmíněných VADER bude zastoupeno i další kapelou – tentokrát black metalovými LUNA AD NOCTUM. Další sousední země, Rakousko, vyšle své zástupce THE LAST WARNING produkujcí energický metalcore a melodic death metalové DARKFALL.

Až ze Skotska dorazí parta LETS PLAY GOD – další zástupce britského impéria. Thrash metal doveze kapela NUCLEAR až z dalekého Chile. Z Itálie přijede jeden z nejlepších baskytaristů Evropy Matheus Lehmann se svým projektem LEHMANN. Jelikož právě Mat Lehmann je členem kapely NEURASTHENIA, tak se vystoupení NEURASTHENIE samo nabízí…

Výčet kapel není ale ještě zdaleka celý. Ze Sibiře přijede death metalová smečka DEHYDRATED. Slovensko bude zastoupeno třemi skupinami: první z nich jsou DOOMAS , dalšími jsou AINT a nakonec se do Pohoří vrací účastníci HARD FESTU - další akce AGRESSIVE Production, grindoví STERCORE.

Z českých kapel přijedou hronovští death metaloví TORTHARRY, pražští ASSESSOR, ze severu grindoví FLESHLESS. Liberecko zastupují doomoví DEATHWARD. Black metal přivezou z jihu Čech MATER MONSTIFERA a chybět nebude ani folk metal v podání kapely CRUADALACH.

Výčet kapel je tedy velmi zajímavý a nabízí metalovým fans velikou pestrost a variabilitu. Jak je o AMF známo, opět jej bude charakterizovat propracovaný design stage, podpořený velkou světelnou show a brilantním zvukem.

Související témata:

Výběr článků

Načítám