Hlavní obsah

Agresívní cestující napadli a zranili řidiče i revizora

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik napadení v prostředcích městské hromadné dopravy museli řešit v sobotu 28. ledna pražští policisté. Šlo o napadení řidiče a revizora, obě se zraněním.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Agresivita cestujících zvláště proti tramvajákům a revizorům roste, přesvědčili se o tom v sobotu dopoledne pražští policisté. K prvnímu útoku došlo na zastávce Sídliště Barrandov v tramvaji číslo 12 krátce po osmé hodině ranní. Řidič chtěl, aby cestující na konečné zastávce vystoupil, ten reagoval napadením. Řidič utrpěl zranění obličeje a musel ho ošetřit lékař. Po útočníkovi policisté pátrají.

O chvíli později dostali policisté hlášení o napadení revizora v tramvaji číslo 22 na Národní třídě. Revizor v rámci svých pracovních povinností požadoval po pasažérovi předložení jízdenky. Místo jízdenky zaútočil pasažér nejprve slovně a poté fyzicky na revizora. Ten skočil s poraněním obličeje v nemocnici. Útočníka na místě zadrželi policisté.

„V průběhu sobotního dopoledne pražští policisté zaznamenali podobných incidentů v prostředcích MHD hned několik. Další případy se obešly bez zranění, společným prvkem byla agrese vůči revizorům,“ uzavřela pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám