Hlavní obsah

Adventní věnec, který vyniká originalitou - a navíc i pomůže potřebným

Novinky, Lenka Žáčková

Adventní věnec patří mezi tradiční symboly Vánoc. Nejčastěji má podobu věnce z jehličnatých větví ozdobeného čtyřmi svícemi. Pokud je vytvořený z přírodních surovin, tak se dá říci, že je každý originál.

Foto: Lenka Žáčková

Walerie Zawadská, Radek Wolf, Pavel Hruška, Vlastimil Harapes Pavlína Senič

Článek

Ten, který vznikl při tiskové konferenci k Vánočnímu turné 2014 s Pavlínou Senič s jejími skvělými hosty na pražské Malé Straně, je originál na druhou. Věnci vetkl krásu přední český florista Pavel Hruška, což samo o sobě naplňuje očekávání mimořádné práce, ale to nebylo vše. 

Dokončení se zúčastnili další čtyři pomocníci a ne jen tak ledajací! Ženy reprezentovala skvělá herečka, dabérka s nezaměnitelným hlasem a šarmem a nebyl to nikdo menší než Valerie Zawadská. Druhou pomocnicí, která má také překrásný hlas, byla charismatická operní pěvkyně Pavlína Senič. Muže zastupovali elegán a baletní mistr Vlastimil Harapes a producent Radek Wolf.

A v čem spočívá nezaměnitelnost věnce? Je v tom, že každý z pomocníků obdržel jednu svíci, na kterou se podepsal a pak ji umístili na věnec. Posuďte sami, kdy se tito čtyři mohou sejít těsně před adventem? Jedinkrát do roka, jednou za dva či pět let… To sice nevíme, ale víme, že tento originál putuje do dražby ve prospěch potřebných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám