Hlavní obsah

Adventní setkání Albrechtičtí prožili ukrytí ve sportovní hale

Novinky, Petra Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný vítr změnil plány radnice ve Městě Albrechticích uspořádat tradiční Adventní setkání 6. prosince na náměstí. O bohatý kulturní program, spoustu stánků s dobrotami a též několik milých překvapení ale lidé z města a okolí nepřišli. Setkání se totiž uskutečnilo v místní sportovní hale.

Foto: Veronika Sztyperová

Adventní setkání Albrechtičtí prožili ukrytí ve sportovní hale

Článek

Již v pátek dopoledne bylo všem jasné, že u Albrechtických tolik oblíbené adventní setkání se letos neobejde bez obtíží. Vítr dul tak, že nebylo možné postavit jediný stánek, a co hůř, ani pódium pro pilně secvičený kulturní program.

„Nemohli jsme riskovat, že by přišel kdokoliv k úrazu, a tak jsme se narychlo rozhodli celý program přesunout do naší sportovní haly. Lidem jsme dali vědět prostřednictvím městské kabelové televize,“ vysvětlila místostarostka Města Albrechtic Jitka Hanusová.

Zpráva se mezi lidmi šířila rychlostí blesku. Někteří si dávali vědět i prostřednictvím sociálních sítí. S 15. hodinou už náhradní prostory sportovní haly zaplnily davy lidí a mnozí dychtivě očekávali, co všechno se bude dít.

„Víte, my jsme sice oficiálně město, ale lidé u nás mají k sobě velmi blízko, ani na vteřinu jsem nepochybovala, že by snad náš náhradní plán nevyšel,“ podotkla se vší skromností Jitka Hanusová.

Herní plochu, na které se jindy svádějí líté sportovní souboje, opanovala celá řada pečlivě secvičených vystoupení. Se svými hudebními a tanečními čísly se předvedli hlavně žáci místní umělecké a základní školy, ale i ti úplně nejmenší, z místní mateřinky. V předsálí zase medovina i svařené víno teklo proudem, voněly opečené klobásy a na pohled skvostné koláče.

Těsně před závěrem pak moderátor programu Jiří Veselý vyhlásil výsledek tradičního místního hlasování o jméno vánočního stromu, který zdobí místní náměstí. Zatímco předloni lidé vánočnímu stromu města dali jméno Laskaváček, vloni to byl Radovánek. I letos se sešly desítky nápadů, tím, který ale nad jiné vyčníval, bylo jméno Štístko.

„Myslím, že strom s tímto jménem by našemu městu a vůbec všem co v něm žijeme, mohl pomoci k troše toho obyčejného lidského štěstí,“ řekla autorka vítězného návrhu Lenka Jedelská, která si za něj odnesla i tašku plnou roztomilých dárků.

Adventní setkání u vánočního stromu si nakonec příchozí náramně užili a vpodvečer se pozvolna a někteří i v povznesené předvánoční náladě rozešli zase do svých domovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám