Hlavní obsah

Adventní prohlídky zámku Hořovice

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatý Martin na bílém koni letos nepřijel, ale to neznamená, že se neblíží Vánoce. Co to advent je, asi všichni víme, ale co takové roráty? A víte, kdy vlastně přišel do Čech vánoční stromeček nebo adventní věnec? To všechno se návštěvníci mohou dozvědět na předvánočních prohlídkách zámku Hořovice.

Foto: Libor Knížek

Adventní prohlídky zámku Hořovice

Článek

Díky velkému zájmu ze strany návštěvníků se i v letošním roce mohou návštěvníci těšit na velice oblíbené Adventní prohlídky.

Už v sobotu 1. prosince se Hořovice opět otevřou pro ty, kteří se chtějí dozvědět něco nového o vánočních svátcích a tradicích, nebo si jen přejí zapomenout na chvíli na předvánoční shon. Interiéry zámku budou opět ozvláštněny ručně vyráběnou výzdobou.

Během prohlídek nemusíte mít rozhodně obavy ze spousty letopočtů, jmen a historických událostí. Výklad je zaměřen na mnohem příjemnější a snad i zábavnější informace. Průvodci se vám pokusí osvětlit původ tradic, které se váží k Vánocům, vysvětlit pojmy, které již dnes ve spojení s Vánocemi nejsou úplně známé, ale dozvíte se i něco o magii a pověrách, které se dodnes pojí se Štědrým dnem.  

A když vám bude po prohlídce prochladlými knížecími prostorami zima, navrhujeme vám zahřátí u šálku kávy, čaje nebo něčeho silnějšího v zámecké kavárně Café Hanau, která vám bude po celou otevírací dobu zámku plně k dispozici.

Adventní pohoda na Hořovickém zámku letos bude probíhat tři adventní víkendy, tedy 1. – 2. prosince, 8. – 9. prosince a 15. - 16. prosince. Prohlídky zámku se budou konat každou celou hodinu, a to od 10 do 14 hodin.

Díky velkému zájmu doporučujeme rezervovat prohlídky na tel. 311 512 479 nebo e-mailem na bartipanova.katerina@npu.cz. Aktuální informace naleznete na stránkách www.zamek-horovice.cz nebo na facebooku.

Reklama

Výběr článků

Načítám