Hlavní obsah

Advent ve Frýdku-Místku bude opět plný zábavy pro děti i dospělé

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek připravuje prostřednictvím KulturyFM zábavný Advent ve městě, který nejen o víkendech, ale i ve všední dny nabídne spoustu akcí pro děti i dospělé. Konat se budou od pátku 27. listopadu až do 23. prosince.

Foto: kulturaFM

advent ve městě

Článek

„Adventní menu je u nás ve městě tradičně velmi bohaté. Nechybí v něm Mikulášská nadílka, vypouštění balónků s přáním, vánoční dílny, Ježíškova pošta, vystoupení místních souborů a hudebníků, divadelní představení pro děti, světelná show ani předávání Betlémského světla. Návštěvníci mohou tyto akce využít k předvánočnímu setkání s přáteli nebo si jimi zpestřit čas při nakupování dárků,” uvedl primátor Michal Pobucký.

„Konat se budou od pátku 27. listopadu až do 23. prosince převážně na náměstí Svobody v Místku, ale také v Národním domě, Nové scéně Vlast, bazilice nebo kostele sv. Jana a Pavla a kostele sv. Jakuba,“ dodal primátor s tím, že součástí adventu je také tradiční sbírka Vánoční strom, jejíž výtěžek je letos určen pro Domov pro seniory.

Rozsvícení vánočního stromu

Předvánoční atmosféra dýchne na obyvatele i návštěvníky města už v pátek 27. listopadu, kdy bude zahájen Advent ve městě.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na místeckém náměstí Svobody se uskuteční v 16:45 hodin.

Vánoční trhy

Vánoční atmosféru na náměstí navodí Vánoční trhy, které začnou 27. listopadu. Prodejci budou až do Vánoc v nazdobených stáncích, vždy od 9 do 18 hodin, nabízet tradiční vánoční zboží – svícny, jmelí, adventní věnce, vonné oleje, vánoční ozdoby, ale také šperky nebo výrobky ze dřeva a keramiky.

Nouze nebude ani o bohaté občerstvení. Prodávat se budou vánoční perníčky, trdelníky, klobásky, placky, ale také horká medovina nebo vánoční punč. Ve čtvrtek 3. a 17. prosince budou součástí Vánočních trhů také Beskydské farmářské trhy.

Novinkou letošního roku je možnost prodloužení prodeje ve stáncích až do Nového roku, přičemž bude záležet na individuálním rozhodnutí prodejců, v které dny stánek otevřou.

PROGRAM ADVENTU O VÍKENDECH I VE VŠEDNÍ DNY:

Kulturní program bude na náměstí zajištěn do 23. prosince, a to ve všední dny i o víkendech. Už v sobotu 5. prosince odpoledne je na programu Mikulášská nadílka.

Ve středu 9. prosince se společně s dalšími městy zapojíme do projektu Česko zpívá koledy. V sobotu 12. prosince jsou na náměstí zvány celé rodiny s dětmi na Vypouštění balónků s přáním Ježíškovi a na šaškárny klaunů z Balónkova.

V dalších dnech na náměstí vystoupí například Brno Gospel Choir, Dětský folklórní soubor Ostravička, David Stypka & Bandjeez, Silesia Dixie Band a připravena budou i divadelní představení a taneční vystoupení. 

V úterý 22. prosince se na náměstí uskuteční ohňová show a den před Štědrým dnem, tj. 23. prosince, kolem 9:30 hodin přivezou skauti na náměstí Svobody Betlémské světlo, které si zájemci budou moci donést domů jako symbol původního významu Vánoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám