Hlavní obsah

Advent v Šumperku zpříjemní vánoční zvonění

Novinky, Vladimíra Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodejci v dřevěných stáncích nabízejí denně od deváté ráno do 21:00 stylové vánoční zboží, jako jsou svíčky, ozdoby či jmelí, ale také cukroví, grilované uzeniny a další pochoutky. Tradiční Vánoce na Točáku oživí střed Šumperka až do 24. prosince.

Foto: Vladimíra Krejčí

Vánoce na Točáku

Článek

Novinkou letošního adventu v podhůří Jeseníků budou vánoční trhy. Na programu nescházejí ani zabíjačkové hody nebo oblíbené vánoční zvonění.

 Jelítka, tlačenka, jitrnice

„Od 15. do 17. prosince budou na náměstí Míru připraveny zabíjačkové hody,“ zve majitele mlsných jazýčků Olga Hajduková, mluvčí šumperského městského úřadu.

Vepřové speciality budou k mání od 10 do 18 hodin. Prodejci nabídnou jelítka, tlačenku, jitrnice i další pochoutky.

 Šumperský dětský sbor

„V pondělí 15. prosince v 17 hodin již tradičně zazpívá u vánočního stromu u radnice dětský sbor Motýli,“ přiblížila Hajduková.  

Na úterý 16. prosince jsou připraveny vánoční dílničky. V 17 hodin začíná vánoční zvonění. Přidat se může každý, kdo si přinese vlastní zvoneček. Ve středu 17. prosince program zpestří mateřinky.

 Vánoční trhy

V pátek 19. a v sobotu 20. prosince navážou na letošní úspěšnou sezonu Farmářských trhů sváteční Vánoční trhy na Hlavní třídě. Kromě nejrůznějších pochoutek prodejci nabídnou ručně vyráběné šperky, keramiku, dřevěné a proutěné zboží, háčkované čepičky a další zajímavosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám