Hlavní obsah

Advent na zámku ve Zlíně láká na čítárny, směnu hraček, divadla, ale i bezlepkové cukroví, či Baťu

Novinky, Jana Kubáčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínský zámek od středy nabízí adventní akce pro veřejnost. Zdejší kavárna rozšířila prostory o vánoční hernu pro děti. Je připravena stěna přání, "živáky" na nádvoří, dílny, divadla, dobové a bezlepkové dobroty. Na programu jsou také školičky koled, setkání s herci a muzikanty, i návrat do dob Bati.

Foto: Kafé zámek

Program adventu na zámku nabízí široký program pro více generací.

Článek

Na zámku, lépe řečeno v rozšířených prostorách kavárny a na nádvoří, se můžete těšit na vánoční klidnou náladu, ve vybrané dny pak na program pro děti i ty starší. Tento týden má téma nebeský advent, příští pohádkový a následující pak má název Za dob Bati.

„Naším cílem není nabídnout stánky s vánočními artikly, ale platformu pro setkávání, nový prostor pro děti, divadélka, dílny balení dárků, hudební interaktivní záležitosti, promítání „živáků“ českých i světových hvězd, čítárny, tradice,“ uvedl iniciátor akce a provozovatel kavárny na zámku, Mirek Kupský.

Na vyzdobeném nádvoří si můžete vychutnat vánoční punč i dobroty, v kavárně taktéž. Podnik nabídne i ochutnávku bezlepkového cukroví i vánoční dobroty, jak je mlsal sám legendární továrník Baťa.  

„Těsně před Vánocemi se vrátíme o desítky let zpět díky povídání Gabriely Culík Končitíkové z Nadace Tomáše Bati. Díky nadaci si děti po celou dobu budou moci užít i stylovou hru Staň se pilotem, či koutek s knihami s baťovskou tematikou,“ doplnil Kupský.

Nebeský Advent ve středu 7. prosince nabídne hry pro děti s anděly, bezlepkové cukroví, opékání jablíček na nádvoří, či Kašpárkovy pohádky s Hoffmannovým divadlem. O den později se mohou děti těšit na čtení pohádek s Martinem Pášmou i školičku koled. Rodiče mohou využít akci Směnu/bazar hraček.

V sobotu v kavárně hraje country kapela Karavana, v neděli je připraven den s festivalem filmů pro děti a mládež, který nabídne mimo jiné čítárnu, či dílničku.

Ve středu 14. prosince můžete zdobit vánoční stromečky s herci Městského divadla Zlín, muzikanty Filharmonie Bohuslava Martinů a dalšími. Součástí programu jsou soutěže i tvořivá dílnička.

V sobotu 17. prosince na zámku bude školička koled s filharmoniky, budou hrát koledy na přání, číst pohádky bude herec Pavel Vacek a Hoffmannovo divadlo připraví další pohádku.

V neděli pak zažijete návrat do minulosti, kavárna i nádvoří se přenese do dob slavného podnikatele vizuálně i díky povídání Gabriely Culík Končitíkové. Součástí odpoledne budou hry a dílna pro děti s Nadací T. Bati.

V úterý 20. prosince připravila školičku koled Yamaha. Na programu bude dílna balení dárků a výroba vánočních ozdob i divadlo. O den později se zase ocitnete v době, která dala Zlínu tvář, můžete si přijít poslechnout příběhy neobyčejných baťovců.

Reklama

Výběr článků

Načítám