Hlavní obsah

Adrenalin rozpumpuje nákupní srdce Olomouce

Novinky, Tomáš Labanc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V olomouckém nákupním centru Šantovka vyroste v sobotu 16. dubna dráha určená pro freestyle cyklistiku. V kategoriích BMX a MTB se na ní utkají přední jezdci z České republiky společně s evropskou špičkou tohoto sportu. Událost nese název Trick´n´Roll.

Foto: galeriesantovka.cz

Logo závodu Trick´n´Roll

Článek

Zahájení celé akce proběhne již v pátek večer. V místním klubu Belmondo totiž na rozehřátí před hlavním sobotním programem proběhne od 21 hodin Warm-up party. Ta bude navíc spojena také s oslavami 12. narozenin tohoto, mnohým olomouckým studentům známého podniku.

Sobotní dopoledne opanují kvalifikační jízdy. Od 11:30 se nejprve předvedou jezdci v kategorii MTB, ve 12:15 bude trať patřit zástupcům kategorie BMX. V každé z kategorií se utká celkem šestnáct riderů, kteří patří k české, potažmo evropské elitě.

Nejrychlejší z nich se na dráze opět střetnou v odpoledních finálových jízdách. To už se pojede skutečně na krev, protože všem kvalifikovaným půjde o jedno - umístění na bedně. Na nejrychlejšího závodníka v dané kategorii navíc čeká v cíli výhra v hodnotě 50 000 Kč.

Návštěvníci budou moci jednotlivé jízdy detailně sledovat prostřednictvím živého přenosu na velkoplošné obrazovce nebo na adrese Livestream.com. O přestávkách mezi jednotlivými závody je pro diváky připraven doprovodný program. O ten se postará například rocková hudební skupina Adam B. Sychrow & friends nebo street dance show v podání tanečních skupin Just us, Lolas dance studio a 331 dance.

Po večerním vyhlášení vítězů je pro zájemce na programu autogramiáda jezdců spojená s hudebním doprovodem DJs Mio a Domez. Afterparty začíná ve 21 hodin, tentokrát však v prostorách nedávno zrekonstruovaného S-klubu.

Překážky, které budou po čas závodů součástí tratě, navíc ze Šantovky nezmizí ani po skončení akce. Naopak, v prostorách nákupního centra z nich vznikne veřejné sportoviště o velikosti 30 x 15 metrů. Ponese název Šantovka Freestyle Park a projet se v něm bude moci kdokoliv, kdo na to najde odvahu.

V budoucnu se zde navíc budou konat pravidelné campy pod vedením olomouckého rodáka a mistra světa ve Freestyle BMX Jana Jílka.

Reklama

Výběr článků

Načítám