Hlavní obsah

Absolutním vítězem Židlochovického hafíka 2015 se stala Kira

Novinky, Jiří Smutný

V areálu FC Židlochovice se v sobotu 26. září konal 7. ročník regionální výstavy psů s průkazem původu a bez průkazu původu Židlochovický hafík. Navíc se uskutečnila i soutěž Dítě a pes a Pejsek šikula.

Foto: Jiří Smutný

Absolutní vítězkou se stala fenka bez průkazu původu Kira chovatelky Soni Třetinové

Článek

Psi s průkazem původu i bez něj byli rozděleni do věkových kategorií na štěňata, dorost a veterány a otevřená kategorie na malé, střední a velké. Vzhledem k nižší účasti než obvykle byly některé kategorie obsazeny jen symbolicky. Na jednotlivé soutěže dohlížely coby rozhodčí Dagmar Veličková a Zuzana Šperlichová.

Nejúspěšnějším soutěžícím se stala fenka bez průkazu původu Kira chovatelky Soni Třetinové, startující s číslem 39. Ta vyhrála nejen svoji kategorii středních psů, ale stala se i celkovou vítězkou mezi psy bez průkazu původu a v závěrečném klání o absolutního vítěze porazila i svého soka německého ovčáka, který byl nejlepší mezi psy s průkazem původu.

V soutěži Dítě a pes přišlo vystavit psa v kategorii do 10 let jen jedno dítě a v kategorii do 15 let dvě, takže vlastně o nějaké soutěžení nešlo. To v soutěži Pejsek šikula se utkalo devět psů, kteří museli prokázat svoji šikovnosti při skákání přes překážky, prolézání tunelu a absolvování překážkové dráhy. Jako nejúspěšnější byl vyhodnocen dvanáctiletý bígl Aron.

Reklama

Výběr článků

Načítám