Hlavní obsah

37. ročník putování Za třebovským kohoutem

Novinky, Václav Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celkem 962 účastníků putovalo Za třebovským kohoutem. Pěší stezky i cyklotrasy byly vedeny krásnou přírodou Českotřebovska. Úspěšná akce Klubu českých turistů v České Třebové.

Foto: Václav Polák

Nedělní start u gymnázia

Článek

Tuto dvoudenní akci připravil na 18.a 19. května Klub českých turistů Česká Třebová. V sobotu byly trasy orientovány jižním směrem do oblasti Litomyšlska a okolí Svitav s cílem na Švabinského chatě na Kozlově. V neděli vedly trasy severním směrem do okolí Třebovských stěn a po naučné stezce "Údolím Skuhrovského potoka" s cílem v restauraci Na hrázi v Srnově.

Trasy pro pěší byly v délce 5 až 50 km, trasy pro cyklisty vedly vesměs po cyklostezkách v délce 45 až 150 km. Start po oba dva dny zpestřoval „živý“ českotřebovský kohout, se kterým bylo možné pohovořit i nechat se vyfotografovat.

V sobotu nepřálo turistům počasí. Zato v neděli byly povětrnostní podmínky téměř ideální. V cíli se to jen hemžilo spokojenými účastníky putování. Každý, kdo dosáhl vytčeného cíle, obdržel diplom a dostal na památku krásný odznak se znakem českotřebovského kohouta. Letošního putování se zúčastnilo celkem 962 nadšenců, z toho v neděli 657. Za kvalitní organizaci této dvoudenní akce patří poděkování  organizátorům z KČT Česká Třebová v čele s Ivetou Trčkovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám